Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Norge i topp på Nevza i Göteborg

Efter tre dagars spel i Göteborg så stod Norge som vinnare på både herr och damsidan. Karin och Anne-Lie tog silver och Tadva och Camilla brons.

Tre dagar av beachvolleyfest har passerat i Beach Center i Göteborg. Dubbla open dam och herr, challenger dam och herr, mixturnering, halloween fest och som kronan på verket NEVZA Beach Göteborg 2015.

Silver för Anne-Lie och Karin

Finaldagen av Nevza i Göteborg lovade gott med svenska ögon set. Ett lag garanterat till damfinal till följd av en helsvensk semifinal och möjlighet till helsvensk final med deltagande även i den andra semin. Semifinalerna var repriser från fredagens andra omgång som bjöd på två underhållande tresetare. Semifinalerna levde inte riktigt upp till förhoppningarna i och med att det blev två tvåsetsmatcher. Karin och Anne-Lie utkrävde revansch från fredagens förlust när man stabilt vann med 21-17 21-15.

I den andra semin bjöd systrarna Thurin upp till kamp mot Norges försa lag Janne Kongshavn/Vilde Solvoll men tappade trots bra spel i två raka. Ett mycket jämnt första set förlorades med minsta möjliga marginal 20-22, medan det andra var något klarare där siffrorna skrevs till 17-21.

Camilla och Tadva kunde sen vinna tredjeprismatchen med 21-17 21-17 och på så vis avsluta säsongen med ett brons.

Finalen mellan Karin/Anne-Lie och Norges Kongshavn/Solvoll bjöd stundtals på dramatik. Norge började bäst och kunde via bra driv och stabilt spel ta hem det första setet med 21-17. Norge var steget före även i det andra setet vilket gav både ledning och matchbollar. Ett kontroversiellt domslut på en av matchbollarna skapade minst sagt frustration hos norskorna och till publikens förtjusning kunde Anne-Lie och Karin både vända och vinna det andra setet och tvinga fram ett avgörande set. I det tredje setet var det dock klart vilka som var det bästa laget för dagen och norskorna kunde vinna setet med 15 -10, matchen med 2-1 och på så vis bärga guldet.

Norskt guld även på herrsidan

Precis som Sverige på damsidan så hade Norge 3 lag i semifinal på herrsidan. Inte så oväntat så blev det turneringens två högst rankade lag som möttes i finalen. Danskarna Kildegaard/Abell avfärdade Solhaug/Bergerud med 25-23 21-14 och Hordvik/Usken de norska landsmännen Kvamsdal/Sörum med 21-18 21-15.
Tredjeprismatchen vanns sen av Kvamsdal/Sörum och i finalen slog de andra rankade norrmännen de första rankade danskarna med 21-16 21-16 och Hordvik/Usken stod därmed som mästare av Nevza Beach i Göteborg 2015.

Se alla resultaten här:
Damer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Herrar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-11-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer