Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Årets beachspelare utses av spelare och föreningar

Beachvolleysäsongen är över, och när nu Årets spelare och Årets genombrott ska utses får medlemsföreningar och spelare att få möjlighet att rösta. För första gången bjuder vi in till omröstning från beachvolleysverige.

- Det här är ett ytterligare sätt att öka uppmärksamheten på. Vi hoppas förstås att så många som möjligt vill vara med och bidra med sin röst, säger Hannes Brinkborg, landslagschef.

Årets beachspelare och Årets genombrott har utsetts sedan 1992 respektive 2001. Det har varit personer med stor kunskap och anknytning till beachvolleyn som suttit i juryn och valt ut vilka som fått de fina utmärkelserna. Men, i år bjuder vi in en större skara.

Vem får rösta?

Samtliga medlemsföreningar i Svenska Volleybollförbundet får en röst.

Samtliga myndiga spelare som har en beachvolleylicens och har minst 50 rankingpoäng får en röst.

Alla som tillhör ovanstående kategori har under tisdagen den 24 november fått ett mejl med instruktioner. Se därför till att din rätta mejladress finns i Idrottonline, det är därifrån vi hämtat alla uppgifter.

Året spelare väljs bland de spelare som ligger på topp 10 på rankinglistan. Årets genombrott skriver man däremot in det namn som man röstar på.

En jury bestående av tävlingsledningen och landslagschef har en utslagsröst vid tveksamheter, ex. för få svar, samma antal röster eller andra oklarheter.

2014 års utmärkelser med motiveringar:

Årets spelare

Nina Grawender (Göteborg BC)

Nina har inom loppet av två säsonger gått från att vara en toppspelare nationellt till att bli en aktad blockeringspelare på den internationella arenan. Förra säsongen innefattade en nionde plats på EM och denna säsong en sjuttonde och en nionde plats på världstouren samt hennes första SM-guld. Framgångarna kommer av hårt arbete och en imponerande målmedvetenhet som driver henne vidare i jakten på en OS plats.

Petter Jonsson (KFUM Karlskrona)

Petter har länge levt för beachvolleyn och har i år blommat ut till en bättre spelare än någonsin. Förutom att lägga tre pallplatser på Swedish Beach Tour till sina dryga 30 tidigare så bärgade han sitt andra SM guld och gjorde det som den bästa spelaren på Skrea strand. Förändringen kan ses i ett större lugn, mer trygghet i sitt spel och framför allt smartare val och bättre utförande i sitt anfall.

Årets genombrott

Kristina och Susanna Thurin (Sollentuna VK)

Med ett imponerande samspel, fin bollkontroll och ett intelligent och effektivt anfallsspel har Kristina och Susanna Thurin snabbt blivit ett topplag i svensk beachvolley. Under denna genombrottssäsong har det blivit idel semifinalplatser på Swedish Beach Tour, så som i Helsingborg, Umeå, Jönköping och inte minst brons både på SM och på Nevza i Danmark. Frågan är inte om utan när de står högre upp på prispallen.

Manne Norman (Beachhallen BVC)

Manne har gått från att vara en stark spelare på challengernivå till att kunna titulera sig silvermedaljör på Swedish Beach Tour i och med finalplatsen i årets tourfinal. Bra fysik, spelförståelse och stabilitet ihop med en ambitiös träningsinställning bäddar för årets genombrott och ger samtidigt förhoppningar om kommande framgångar. 

Fler nyheter

Publicerad: 2015-11-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer