Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Karin och Anne-Lie till Filippinerna

Landslagets Karin Lundqvist är tillsammans med Anne-Lie Rininsland inbjuden att spela uppvisningsturnering på Manilla. Det innebär internationellt motstånd och en möjlighet att få ytterligare matchträning tillsammans.

Tävlingen ingår inte i World Tour, men är sanktionerad av det internationella förbundet, FIVB. Svenskorna är inbjudna som ett av 14 lag, där två av tio är lag från Filippinerna. Motståndarna kommer bland annat från Brasilien, Japan och Australien.

- Vi ser det här som en bra möjlighet att före jul få ytterligare spel ihop och vara med och spela om prispengar. Det ska bli riktigt roligt att spela tillsammans, säger Karin Lundqvist.

Hon och Anne-Lie har spelat tillsammans den här säsongen och tog sin största skalp ihop när de slog Frankrike i OS-kvalet, och därmed tog Sverige vidare till Europafinalen som utgör OS-kval inför Rio 2016.

Senast de spelade var Nevza Beach i Göteborg i oktober, där de kom på andra plats efter en jämn final i tre set mot Norge. I början av nästa år kommer Karin vara på Hawaii i tre månader för att träna. Men, nu är det alltså Filippinerna nästa, dit de åker torsdag den 27 november.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-11-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer