Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Anne-Lie Rininsland och Lisa Sundberg Årets spelare och genombrott

Anne-Lie Rininsland från Göteborg Beachvolley Club har blivit framröstad av spelare och medlemsföreningar i Svenska Volleybollförbundet till Årets spelare i beachvolley. Med hälften av rösterna är hon en klar segrare. Lisa Sundberg från IKSU blir Årets genombrott.

- Det här känns ju jätteroligt så klart, och särskilt roligt att det spelare och klubbar har röstat fram mig, säger Anne-Lie.

För bara en vecka sedan kom hon och spelpartnern Karin Lundqvist hem från säsongens sista tävling. En andraplats på en internationell tävling i Manilla, Filippinerna. Den klart största skalpen i år kom på Continental Cup i Sochi i september, där Anne-Li och Karin vann turneringen och slog betydligt högre rankade Frankrike. Vinsterna resulterade i att Sverige har en plats i finalen av Continental Cup, med möjlighet att ta plats på OS i Rio.

- Det var säsongens roligaste prestation och mest fantastiska vinst. Ett fantastiskt arrangemang och en riktigt rolig tävling.

Motivering

Anne-Lie Rininsland kan se tillbaka på en oväntad mästarsäsong. I par med Karin Lundqvist har Anne-Lie dominerat Swedish Beach Tour och obesegrade vunnit fyra stopp inklusive SM och tourfinalen. Laget visade även sin nivå i tre internationella turneringar med resultaten två silver och en vinst som innebar avancemang i OS-kvalet. Det blev endast fyra förlustmatcher totalt under säsongen 2015 efter att de började spela tillsammans.

Anne-Lie är en spelare med stor bollskicklighet och utvecklad spelförståelse. Ihop med ett försvarsspel av hög klass, ett variationsrikt anfallsspel och en smittande spelglädje så blir det en vinnande kombination.  

Lisa Sundberg Årets genombrott

När Lisa Sundberg, som spelar för IKSU, får reda på att hon blivit utvald till Årets genombrott i beachvolley blir hon förvånad och glad:

- Oj, det hade jag inte kunnat drömma om, det känns fantastisk roligt och overkligt på samma gång. Jag är stolt över att jag höll ihop hela vägen i kvartsfinalen på SM. Som före detta inomhusspelare har vindspel inte direkt varit min favoritgren, säger Lisa.

Motivering

Efter att sporadiskt ha figurerat på SBT de senaste åren har Lisa 2015 på riktigt etablerat sig i eliten då hon deltagit på samtliga stopp på Swedish Beach Tour. Resultatet blev två bronsmedaljer, i Helsingborg och på SM i Falkenberg. Lisa har stabiliserat sitt spel på en högre nivå till denna säsong och bland styrkorna finns en fysisk spelstil, effektiv serve och en inställning av att aldrig ge upp i försvar.  

Lisa Sundberg nedan från sommaren 2015, foto Jakob Birgersso.


Fler nyheter

Publicerad: 2015-12-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer