Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Rininsland och Bohman frontfigurer för Swedish Beach Tour

Swedish Beach Tour drar igång först i juni, men redan nu kan volleyboll.se avtäcka tävlingens officiella affischbild. En bild som frontas av Anne-Lie Rininsland och Simon Bohman.

Simon Bohman och Anne-Lie Rininsland var två av svensk beachvolleys mest framstående spelare under 2015. Inte konstigt då att de agerar affischnamn för årets upplaga av Swedish Beach Tour.

- Vi tycker att de är bra förebilder för touren och Svensk Volleyboll, säger Jakob Birgersson, projektledare för SBT, om valet.

Anne-Lie Rininsland känner sig hedrad över att fronta 2016 års SBT.
- Det känns såklart jätteroligt. Det är en stor ära för mig att få vara affischnamn för sporten jag älskar och brinner för.

"Glad att bygga vidare"

För ett par veckor sedan blev det klart att Anne-Lie bildar par med Karin Lundqvist, som hon hade en smått succéartad fjolårssäsong med.
- Det känns jättebra. Det klart att det är tråkigt att Karin och Nina (Grawender) valde att inte fullfölja sin satsning, men samtidigt är jag glad att jag får fortsätta bygga på det fina samarbete som jag och Karin hade under förra säsongen.

I Nina Grawenders skadefrånvaro hann Karin och Anne-Lie bland annat vinna SM-guld samt spela Sverige vidare till Europafinalen i Stavanger efter seger i den tredje omgången av Continental Cup, i Sotji. Enligt GBC-spelaren är det just Europafinalen som är det stora målet när 2016 års säsong nu ligger i startgroparna.
- Den som vinner där tar en plats till OS i Rio, och det vore gievtvis fantastiskt att lyckas med det. Sedan blir det självklart tufft att greja en sådan sak. Alla lag som kommer dit har förberett sig i fyra år för just den här tävlingen. Men det uttalade målet är att vi ska fixa det.

Inleder på hemmaplan

Efter långa och kalla vintermånader, där fokus legat på att bygga upp en gedigen grundstyrka, längtar Anne-Lie efter säsongsstarten. Och nu är det riktigt nära. Det hela smashar nämligen igång när GBC sedvanligt bjuder in till Easter Cup kommande helg.
- Jag och Karin ställer upp i tävlingen. Det ska bli fantastiskt kul, men vi får se hur det går. Karin kommer direkt med flyg från sitt träningsläger på Hawaii och har sagt att hon kommer vara där fysiskt. Hur pigg hon kommer vara rent mentalt är dock en helt annan sak, skrattar Anne Lie och fortsätter:
- Därefter åker vi till Kina i april, där vi kör två tävlingar på kort tid.

Touraffischen har tagits fram i samarbete med Falkenbergsbild, som stått för foton, och Joakim Bengtsson, som ordnat montaget.

LÄS MER
Säter siktar högt i Elitserien Länk till annan webbplats.

Elitseriesvepet: Habo skrällde mot Falkenberg Länk till annan webbplats.

Här är alla nominerade till Årets utmärkelser Länk till annan webbplats.

Här är bruttotruppen inför EM-kvalet Länk till annan webbplats.

Ny utmärkelse i Elitserien - Årets lag ska koras Länk till annan webbplats.

Länk till annan webbplats.
De var grundseriens poängmaskiner Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-03-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer