Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Rininsland/Lundqvist kliver in i huvudtävlingen via wild card

Karin Lundqvist och Anne-Lie Rininsland kliver direkt in i världstourtävlingen i Antalya. Det står klart sedan beachvolleyduon tilldelats ett wild card.

För första gången den här säsongen kliver Rinislands/Lundqvist direkt in i main draw. Duon ser fram emot vad som komma skall:
- Målsättningen är att fokusera på vårt eget spel. Vi vill spela aggressivt och bestämt. Vi är taggade och ser fram emot den här veckan, säger Anne-Lie.

Tre tävlingar har bockats av under våren. Xiamen och Fuzhou i Kina följdes upp av en återkomst till Sotji. Särskilt lyckosamma har man dock inte varit. Duon har vissserligen visat upp fint spel, men utan att ha marginalerna på sin sida. Samtliga tävlingar har nämligen slutat med uttåg i kvalen, efter hedersamma förluster.

Till tävlingen i Antalya slipper man nu alltså kvalet via ett wild card. Lundqvist förklarar skillnaden:
- Vi kommer minst att få tre bra matcher tillsammans, vilket känns grymt bra. Det är också otroligt skönt att slippa pressen som uppstår i kvalet och istället ha haft en lugn dag med där vi kunnat förbereda oss på bästa sätt.

Hur har ni laddat upp?
- Genom att vara här sedan i söndags! Wesley (Pinherio) är på plats också, vilket har varit guld värt för att få bättre träning på plats inför. Känslan är positiv och vi vet att det enda vi kan påverka är att ge vårt bästa på varje boll.

Ni har tre kvaltävlingar bakom er. Vad tar ni med er därifrån?
- Vi har med oss en större säkerhet. Vi vet att vi behöver vara bestämda, aggressiva och fokusera på en boll i taget. Vi kommer att ta med oss ett bra mentalt spel i denna turnering; att alltid ha huvudet högt och att alltid ha en hunger att vilja vinna bollen.

Hur viktigt är det att få med sig ett bra resultat - och vad är ett bra resultat i det här fallet?
- Ett bra resultat hjälper oss att klättra högre på rankingen och med det få lättare lottning i andra turneringar. Första steget blir att ta oss ur gruppen.

UPPDATERING:
I första matchen, som spelades tidigt under onsdagsmorgonen, ställdes Anne-Lie och Karin mot toppseedade polskorna Kolosinska/Brzostek (3). Efter välspelad och jämn drabbning lyckades motståndarna bryta ner svenskhoppen och ta hem segern via 21-19, 23-21.

Nästa match spelas 12:50 svensk tid, mot tjeckiskorna Slukolova/Hermannova (14).

Bohman/Appelgren kvalar

Noterbart och högst glädjande är att även Simon Bohman och Martin Appelgren befinner sig i Antalya för att tävla. Duon stod som första reserver till kvalet och åkte dit på vinst och förlust. Väl på plats stod snart klart att de skulle få möjlighet att kvala.
- Än en gång åkte vi som reserver och efter en nervös väntan så lönade det sig, skriver duon på Facebook.

11:10 svensk tid tar de sig an Júlio/Ahmed Tijan från Qatar (11).

Här kan ni följa tävlingen! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-05-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer