Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Rininsland/Lundqvist vidare - efter galet poolspel

Wow! Efter ett galet poolspel är Karin Lundqvist och Anne-Lie Rininsland vidare till Round 1 i världstourtävlingen i Antalya, Turkiet.

Världstourtävlingen i Antalya har bjudit på stor underhållning så här långt. Och med svenska ögon sett har det dessutom varit med ett högst positivt utfall.

Karin Lundqvist och Anne-Lie Rininsland, som via wild card klev direkt in i huvudtävlingen, är nämligen vidare till Round 1 efter att ha tagit sig förbi ett galet poolspel.

För häng med nu:

Under onsdagsmorgonen inledde duon med en 2-0-förlust (21-19,23-21) mot toppseedade polskorna Kolosinska/Brzostek (3), ett lag som så sent som förra säsongen tog hem en grand slam.

Senare under dagen fick man dessutom se sig besegrade av Slukova/Hermannova efter en jämn drabbning. Rininsland/Lundqvist vann visserligen första set med 21-15 men fick sedan se tjeckiskorna - som vann förra årets tävling i Antalya - både kvittera och vända matchen.

Där och då var det nog många som trodde att hoppet om avancemang var ute. Nu återstod nämligen bara en match mot ryskorna Syrtseva/Abalakina under torsdagsmorgonen. Men icke. Ett galet poolspel där alla slog alla öppnade plötsligt för att svenskorna kunde krångla sig vidare vid en eventuell seger i den avslutande poolspelsmatchen - och det var en chans man inte var sena med att ta.

Syrtseva/Abalakina hade inte en suck när Lundqvist och Rininsland spelade ut sitt fulla register. Segersiffrorna skrevs till 21-16, 21-11 efter en mäktig uppvisning.

Sammanfattningsvis: Polskorna slog svenskorna, ryskorna slog polskorna och svenskorna slog ryskorna. Hängde ni med? Kanske inte, men utfallet blev hur som helst att Rininsland/Lundqvist placerade sig som grupptvåa efter suveräna tjeckiskorna Slukova/Hermannova, som gick genom gruppspelet med idel segrar. Det som i slutändan fick vågskålen att tippa över till svenskorna fördel var att man spelat in några ynka poäng mer än polskorna.

Anne-Lie Rininsland är lyrisk när volleyboll.se når henne strax efter 2-0-överköringen:
- Vi kände att vi spelade bra hela dagen igår, men förlorade tyvärr några avgörande bollar. Det var surt, för vi kände verkligen att vi var nära både mot polskorna och tjeckiskorna. Spelet i sig var det inget fel på, så vi tog med oss strategin till dagens match och spelade aggressivt och med stor energi. Vi visst att vi hade läge att ta oss vidare, så vi bara bestämde oss för att: 'Nu gör vi det här!'. Vi lyckades undvika att bli passiva och lät på så sätt aldrig ryskorna hitta rytmen. Det var nyckeln!

"Stärker självförtroendet"

Lundqvist/Rininsland har tre världstourtävlingar bakom sig den här säsongen. Samtliga har dessvärre slutat med uttåg i kvalen efter tråkigt hedersamma förluster. Till tävlingen i Antalya fick man som sagt ett wild card och klev på så sätt direkt in i huvudtävlingen. Att de nu tar sig vidare från poolspelet betyder enormt mycket, enligt Anne-Lie:
- Det har känts snopet när vi hela tiden spelat så jämnt med de andra, men ändå förlorat. Så det här avancemanget är otroligt värdefullt och stärker verkligen självförtroendet. Med tanke på vilka vi mötte nu betyder det att vi kan vinna mot vilket lag som helst. Det är ett kvitto på att vi är riktigt bra; att vi är där - inte bara nästan där!

I eftermiddag lottas Round 1, första utslagsomgången. Matchen spelas sannolikt tidigt på fredag morgon. Anne-Lie ser ljust på fortsättningen:
- Känslan är att vi kan slå alla lag om vi får det att stämma. Vi ska inte vara rädda. Nu är det bara att gå in och köra!

LÄS MER
Herrlandslaget till Ungern: "Gör mig motiverad" Länk till annan webbplats.
Internmatchen oavgjord: "Ville se attityd" Länk till annan webbplats.

Publikfest när Sverige besegrade Danmark - igen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Landslagsmånaden: Datum och tider att hålla koll på Länk till annan webbplats.
 

Fler nyheter

Publicerad: 2016-05-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer