Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Rinisland/Lundqvist segrade i Kolding - brons till Thurinarna

Slutspel på världstouren, äventyr i Österrike och pallplatser på Nevzan i Kolding. Sveriges beachelit har en härlig vecka bakom sig!

Mest intensivt har duon Karin Lundqvist och Anne-Lie Rininsland sannolikt haft det. Nio matcher på sex dagar talar sitt tydliga språk.

Först begav de sig till världstourtävlingen i Antalya, Turkiet, till vilken de tilldelats ett wild card direkt in i huvudtävlingen. Efter ett galet poolspel, där alla slog alla, tog sig Rininsland/Lundqvist vidare som grupptvåa. Svenskorna spelade jämnt mot grand slam-vinnarna Kolosinska/Brzostek (seedade trea i turneringen) och var en hårsmån från att slå tjeckiskorna Slukova/Hermannova, som vann tävlingen i Antalya så sent som förra året. I den sista poolspelsmatchen dundrade man över ryskorna Syrtseva/Abalakina i två raka set (21-15, 21-11) och tog sig på så vis vidare till slutspel.

Väl där blev det visserligen tidigt uttåg, men här fanns ingen tid att grubbla. Istället laddade man om snabbt och tog en tripp till Danmark och Kolding för helgens Nevza-tävling.

"Fenomenalt"

Och vilken succé sedan!
Karin och Anne-Lie gick obesegrade genom hela turneringen och slutade som herran på täppan. Det hela säkrades efter en välspelad finaldrabnning mot Hasu/Parkkinen (Finland) där svenskorna avgick med en 2-1-seger(21-18, 19-21, 15-11).
- Fenomenalt bra! Känslan har varit positiv sedan vi startade i Kina och pusselbitarna faller på plats steg för steg, säger duon när volleyboll.se när dem under måndagskvällen.

Vad betyder den här framgångsveckan?
- Det är sporrande att spela bra mot tufft motstånd och att vinna matcher. Det är en skön självförtroende-boost som vi tar med oss in i kommande tuffa turneringar.

Hur lyckades ni ladda om efter Antalya?
- Vi var inställda på att det skulle bli många matcher denna veckan. Vi har inte riktigt slappnat av utan bara varit fokuserade på att fortsätta spela effektivt och koncentrerat. Sen har vi ju haft med oss bästa hejaklacken hemifrån, som gett oss energi och glädje.

Vad händer nu de närmaste veckorna?
- I morgon blir det definitivt en vilodag. Sedan åker vi till Moskva och spelar kvalet nästa vecka. Planen sedan är att ta oss till EM. I nuläget är vi första reserv så vi håller tummarna.

Glädjande var också att systrarna Thurin spelade hem bronsmedaljen. Det var alltså dubbelt svenskt på pallen.

Här finns samtliga resultat och placeringar för de sammanlagt sju svenska lagen som ställde upp! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bohman/Appelgren nia i Österrike

Nästa helg är det dags för Nevza-tävling för herrarna. Även den spelas i Danmark, med enda skillnaden att det Odense som gäller istället för Kolding.

Dit kommer bland annat Martin Appelgren och Simon Bohman. Duon har en händelserik vecka bakom sig med sammanlagt fem matcher och tävling på den österrikiska touren. Efter tre segrar och två förluster slutade de på en hedersam niondeplats:
- Återigen stämmer grundspelet tillräckligt bra men vi blir lite passiva när det kommer till anfall; något att jobba på inför Nevza i Odense nästa helg. Det har varit en rolig och lärorik turnering på många sätt, även om vi hoppats på ett bättre resultat, skriver duon på sin officiella Facebook-sida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-05-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer