Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Helnorsk pall under helgens Nevza

Beachvolleysäsongen är i gång på allvar. Under den gångna helgen arrangerades Nevza-tävling i danska Odense för herrar. De svenska topplaceringarna lyste dessvärre med sin frånvaro. Istället blev det en helnorsk pall.

Annerstedt/Levin, Herrmann/Nilsson, Jonsson/Tholse och Appelgren/Bohman fanns alla på plats när säsongens första Nevza för herrar gick av stapeln.

Bäst gick det för de sistnämnda. Martin och Simon samlade ihop till tre segrar och två förluster och kunde därmed räkna in en delad sjundeplats.
- Vi tar med oss många bra moment från denna turnering där vi pressar många bra lag och får bra utdelning i serve. Spelet börjar stämma bättre och bättre. Det här kommer bli bra. Vi vill passa på att tacka för allt stöd vi fått hemifrån, skriver duon via sin officiella Facebook-sida.

Annerstedt/Levin placerade sig som nia, medan Jonsson/Tholse och Herrmann/Nilsson delade på 17:e plats.
- Första turneringen tillsammans utomhus är avklarad. Fantastiskt kul att den riktiga säsongen äntligen är igång. Tyvärr infriades inte förväntningarna resultatmässigt. Vi förlorar den avgörande matchen mot Danmark med 19-17 i tredje efter att ha varit det bättre laget de två första seten. Extremt bittert, men nu är vi motiverade att träna ännu hårdare, skriver Herrmann/Nilsson via sin officiella Facebook-sida.

De norska lagen var överlag de mest framgångsrika. Faktum är att både final- och bronsmatchen var helnorsk. Efter en tuff finaldrabbning stod toppseedade Usken/Hordvik slutligen som segrare efter seger med 2-1 (22-24, 21-18, 15-13) mot andraseedade Kvarnsdal/Sørum.

Här hittar ni samtliga resultat från helgens Nevza! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

LÄS MER
Rininsland/Lundqvist segrade i Kolding - brons till Thurinarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-05-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer