Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Haak/Åhman laddar för U19-VM

Om knappt en månad dundrar U19-VM igång på Larnakas stränder. På plats finns då Isabelle Haak och Fanny Åhman för att försvara de svenska färgerna. Volleyboll.se tog sig ett snack med ungtupparna inför vad som komma skall.

Haak/Åhman stod för en fenomenalt bra insats på U18-EM i Riga förra sommaren när de bärgade en fjärdeplats - den bästa placeringen ett svenskt beachvolleylag någonsin mäktat med på ett Europamästerskap. Och duon skördar fortfarande frukterna efter framgången. Prestationen innebar nämligen att Sverige garanterades en plats i 2016 års upplaga av U19-VM.

Drygt ett år har passerat sedan äventyret i Riga och världsmästerskapet är nu inte mer än en månad bort.
- Att åka dit känns jättestort. Jag och Fanny funkar jättebra ihop och har kommit varandra nära. Vi ser väldigt mycket fram emot det, säger Isabelle Haak.

Fanny Åhman fortsätter:
- Det känns jättekul att spela att få spela VM och särskilt med Isabelle som är en grym volleybollspelare och en fantastiskt vän. Dessutom är det en stor ära att få representera Sverige. Vi ska verkligen göra vårt bästa.

Vad tror ni om chanserna upprepa EM-prestationen?
- Vi ska givetvis försöka, men det kommer bli svårt. För det första är motståndarna ett år äldre än oss, för det andra är det väldigt många bra lag på plats. Vi har inga förväntningar på oss och kommer kunna spela utan press. Vi är där för att se och lära, säger Haak.

Åhman är inne på samma spår:
- Att möta världseliten blir riktigt häftigt, med det sagt förväntar vi oss inte en topplacering. Men det ska bli både kul - det blir det alltid med "Bella" - och lärorikt.

Fakta: U20-VM
Datum: 27-31 juli
Spelplats: Larnaka, Cypern
Svenska deltagare: Isabelle Haak / Fanny Åhman

Fler nyheter

Publicerad: 2016-07-01

Senast uppdaterad: 2016-07-01

Visa fler nyheter

Sponsorer