Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska beachvolleyeliten intar Europa

Major-tävling i Gstaad och CEV Satellite i Timisoara. De närmaste dagarna intar den svenska beachvolleyeliten Europa.

Under tisdagen dundrar klassiska Major-tävlingen i schweiziska Gstaad igång, och Sverige finns representerat på herrsidan i form av Appelgren/Bohman, som inleder med att kvala.

Duon kommer stärkta från en framgångsrik vecka i Norge, som slutade med en tredjeplats under ett regnigt Oslo Masters.
- Vi tar med oss ett riktigt bra block/försvar samt lärdomar av vad vi behöver förbättra, skriver Appelgren/Bohman via sin officiella Facebook-sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mer info om Gstaads Major finns här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hade allt gått som planerat hade Sverige också representerats av Rininsland/Lundqvist på damsidan. Dessvärre har duon tvingat avanmäla sig på grund av sjukdom.

Tävlingen skulle ha utgjort duons första sedan OS-kvalet i Stavanger, ett äventyr som slutade med snöpligt respass mot Ukraina i kvartsfinalerna. Trots besvikelsen över den uteblivna biljetten till Rio-OS har de valt att satsa vidare.
- Bladen efter OS-kvalet var oskrivna och tillsammans bestämde jag och Anne-Lie att vi ville spela mer denna sommar, skrev Lundqvist via Facebook under den gångna helgen.

Yoken/Nilsson i Main draw

Cirka 1500 kilometer öster om Gstaad arrangerar CEV en Satellite i Timisoara, Rumänien. Och även här finns Sverige representerat, i form av Tadva Yoken och Camilla Nilsson. Duon kliver direkt in i Main draw och inleder med matcher på torsdag, den 7 juli.

Håll utkik på volleyboll.se och Svensk volleybolls Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för fortlöpande rapportering om Appelgren/Bohmans och Yoken/Nilssons äventyr.

Mer info om tävlingen finns här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Herrmann/Nilsson fyra i Tyskland

Alexander Herrmann och Adam Nilsson begav sig under den gångna veckan till tyska Grömitz för att delta i en nationell tourtävling. Och det skulle visa sig bli en minst sagt framgångsrik resa. Efter en hektisk premiärdag med hela sex matcher belönades duon med en plats semifinalerna. Väl där tog det dock stopp, och svenskarna fick slutligen nöja sig med en fjärdeplats.
- Grömitz alltså - underbart ställe, grym publik, mäktig atmosfär! Det blev en lite snöplig fjärdeplats. Sex matcher första dagen satte sina spår och spelet var tungt idag (söndag). Team ‪#‎HerrNilsson‬ lyckades i alla fall vinna publikens hjärtan med bra spel och ett och annat danssteg, skrev duon via sin officiella Facebook-sida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-07-05

Senast uppdaterad: 2016-07-05

Visa fler nyheter

Sponsorer