Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

SBT-cirkusen rullar vidare - Helsingborg nästa

Den 8-10 juli förvandlas Fria Bad i Helsingborg till en sommaroas. Swedish Beach Tour är tillbaka i staden för att bjuda på skönt sommarhäng och beachvolley av högsta klass.

Den svenska beachvolleyeliten gör upp i Helsingborg när SBT-cirkusen rullar vidare för sommarens andra tourstopp. Den tre dagar långa beachvolleyfesten är öppen för allmänheten, fritt inträde gäller.

Sammanlagt åtta herr- och åtta damlag radar upp på Fria Bad. Bland deltagarna hittar vi bland annat hemmahoppen Peter Lundgren och Tomas Vilimas, som tilldelats ett wild card av tävlingsledningen.
– Jättekul! Det är ju hemmaturnering och allt, så det känns helt klart speciellt, säger Peter Lundgren.

Duon, som representerar IFK Helsingborg i beachsammanhang, spelar tillvardags i Örkelljunga VK i volleybollens elitserie, men har vid upprepade tillfällen visat att de behärskar även beachvolley. Så sent som förra året tog de sig hela vägen till semifinal vid tourpremiären i Helsingborg.
– Ja, det var lite otippat att vi tog oss så långt, men kul såklart. Skulle vi lyckas upprepa bedriften vore det väldigt häftigt.

Under den gångna helgens Challenger-tävling visade Vilimas/Lundgren att takterna sitter i. Duon dundrade hela vägen till final. Väl där fick de dock se sig besegrade av en viss Jakob Wijk Tegenrot (Örkelljunga VK) och Erik Sundberg.
– Riktigt kul! Vi spelade bra och känner oss redo för inför helgens tävling, avslutar Lundgren.

Svenske superstjärnan på plats

Startfältet är minst sagt stjärnspäckat. Utöver hemmaspelarna Lundgren, Vilimas och Tegenrot finns Sveriges just nu bästa volleybollspelare, Marcus Nilsson, bland deltagarna. Nilsson, som till vardags spelar i turkiska storklubben Ziraat Bankasi, har varit en bärande pelare i volleybollandslaget i över tio år. På meritlistan finns bland annat en Champions League-titel samt utmärkelsen som turneringens bästa spelare. Under SBT Helsingborg bildar han par med försvarsspecialisten Christofer Lewin.

I övrigt deltar bland annat Erik Sundberg, landslagsspiker i volleyboll, samt på damsidan amerikanska supertalangerna Katie Spieler och Torrey van Winden. Och självklart finns också segrarna från tourpremiären, Appelgren/Bohman och Ögren/Hansson, på plats.

Volleykanalen livesänder

Volleykanalen, Svensk volleybolls officiella TV-kanal, fortsätter givetvis livesända när touren dundrar vidare. Den som inte har möjlighet att vara på plats på Fria Bad kan se samtliga av helgens sammanlagt 26 matcher via webb-tv.

Sommarens sändningar utgör kanalens största satsning någonsin och produceras med hjälp av fem kameror för att ge tittaren en så nära upplevelse som möjligt. Dessutom kommenteras samtliga matcher av Magnus Gustafsson under finaldagen (söndag).

För den som är intresserad finns två olika dealer. Dels finns helgpaketet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (99 kr) som ger tillgång till samtliga 26 matcher från SBT Helsingborg. Dels finns Säsongskortet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (499 kr) som innebär att du får tillgång till samtliga livesändningar från sommarens SBT-tävlingar.

Besök www.volleykanalen.se för mer info. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fakta – Swedish Beach Tour Helsingborg
Datum: 8-10 juli
Spelplats: Fria Bad
Biljettpris: GRATIS!
Antal lag: Åtta dam, åtta herr

Nyttiga länkar
Spelschema Länk till annan webbplats.

Startfält och seedning Länk till annan webbplats.
Artikel: Wild card till Lundgren/Vilimas Länk till annan webbplats.
www.swedishbeachtour.se Länk till annan webbplats.
Swedish Beach Tours officiella Facebook-sida Länk till annan webbplats.

Kontakt
Jonas Svantesson – 0763941722
jonas.svantessonovk@gmail.com
Projektledare, SBT Helsingborg

Lars Persson – 0703578839
Media- och arenaavsvaring, SBT Helsingborg

Jakob Birgersson - 0736306552
jakob.birgersson@volleyboll.se
Projektledare, Swedish Beach Tour

Fler nyheter

Publicerad: 2016-07-06

Senast uppdaterad: 2016-07-06

Visa fler nyheter

Sponsorer