Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Timisoara CEV Satellite: Yoken/Nilsson direkt in i Main draw

I dag dundrar CEV:s Satllite-tävling igång i rumänska Timisoara. På plats finns Tadva Yoken och Camilla Nilsson för att försvara de svenska färgerna.

Yoken/Nilsson har ett par framgångsrika veckor bakom sig. Först var de med och spelade Sverige till kvartsfinal vid OS-kvalet i Stavanger. Under den gångna helgens Challenger på Öland fick de dessutom kliva högst upp på prispallen. När duon nu beger sig till Rumänien och Timisoara kliver de direkt in i huvudtävlingen.
- Vi är supertaggade! Alltid skönt att vara inne direkt i Main draw och vi ser fram emot bra matcher. När man kvalar är det vinna eller försvinna som gäller, medan det är dubbel eliminering som gäller i Main draw, så spelet brukar bli lite mer avslappnat, säger Tadva Yoken.

Camilla Nilsson fortsätter:
- Vi tar med oss den höga nivån vi hade på OS-kvalet och vindspelet från Öland. I dag blåste det lite på träningen och då blir det ett annat slags spel. I Timisoara kommer det vara runt 30 grader varmt och fuktigt, så det bli en utmaning i sig.

Vad är målsättningen?
- Vi vet inte så mycket om de andra lagen som är här, så vi fokuserar på att hålla uppe bra fokus och spela snålt med få egna misstag. Vi tar en match i taget, så får vi se hur långt det räcker.

Vad betyder det för er som elitsatsande duo att spela internationella tävlingar?
- För oss är det väldigt motiverande att få möta nya lag och det är oftast hög nivå på tävlingarna utomlands. Vi är väldigt tacksamma för alla resor vi får göra och uppleva många fina spelplatser. Det är synd att inte fler svenskar tar chansen att spela internationellt, för det skulle utveckla svensk beachvolley tror vi. Så vår uppmaning till alla där hemma som tvekar är: ÅK! Det är inte så krångligt och det behöver inte bli dyrt. Upplevelsen är alltid värd varenda krona!

Yoken/Nilsson inleder med duell på center court mot tyskorna Behrens/Glenzke (14) under torsdag förmiddag. Matchstart: 10:40, svensk tid. Matchen sänds via Laola1.tv! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer info om tävlingen finns här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-07-07

Senast uppdaterad: 2016-07-07

Visa fler nyheter

Sponsorer