Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Rapport från SBT Helsingborg: Debutanter segrade på damsidan

BOOM! Efter tre intensiva dagar med utslagsomgångar, slutspel och finaler har krutröken slutligen lagt sig på Fria Bad i Helsingborg. Kvar står Spieler/van Winden och Appelgren/Bohman som segrare i säsongens andra SBT-tävling!

10:00 dundrade den tredje och sista dagen på Fria Bad igång med sammanlagt fyra semifinaler. Först ut var Katie Spieler och Torrey van Winden som tog sig an Lisa Sundberg och Jenny Persson. Och precis som i fredagsmötet lagen emellan slutade det med amerikansk seger. De SBT-debuterande talangerna, som tränas av Wesley Pinheiro, vann övertygande i två rak set (21-16, 21-9).

- Vi ser verkligen fram emot finalen. Vi har haft några riktigt jämna matcher på vägen dit och räknar med att den största utmaningen ligger framför oss. Vi kommer gå ut och spela aggressivt - spela vårt spel, konstaterade Katie Spieler efter semifinalen.
(Se hela intervjun här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.)

I samband med intervjun blev också finalmotståndarna klara. Bataljen mellan systrarna Thurin och Hansson/Ögren, som utgjorde en semifinalrepris från SBT Uppsala, slutade med revansch för tvillingsystrarna. Efter ett jämnt förstaset (21-19), fick Thurinarna en betydligt behagligare resa i den efterföljande akten (21-11), varpå de säkrade avancemang.

På herrsidan stod Appelgren/Bohman som segrare i den första semifinalen. Björn Berg och Alexander Herrmann avvärjades efter mycket om och men med 2-1 (21-17, 17-21, 15-9), varpå finalplatsen säkrades.

Snart stod också klart att nybildade laget Johan Ström och Linus Tholse skulle utgöra finalmoståndet. Duon besegrade Christofer Lewin och Marcus Nilsson i två raka set (21-17, 21-12).

Dubbla tresetare avgjorde finalerna

De efterföljande finalerna blev precis så dramatiska som förväntat. Faktum är att båda drabbningarna gick hela vägen till tre set.

Först ut att göra upp om guldet var Thurin-twins och Spieler/van Winden. Lagens respektive resor fram till finalmötet var slående lika. Båda var obesegrade, och båda hade gått rent genom tävlingen, utan att förlora ett enda set. Den saken skulle det dock bli ändring på. De talangfulla duorna inledde nämligen med att ta hem varsitt set - Spieler/van Winden vann det första med 21-19, varpå Thurinarna svarade med att ta hem det andra via 25-23. I den tredje och avgörande akten plockade dock amerikanskorna fram sitt "A-game", samtidigt som tvillingarna kroknade på andra sidan nätet. 15-6 till Spieler/van Winden sealed the deal. Amerikanskorna fullbordade därmed en imponerande SBT-debut och fick kliva högst upp på pallen i Helsingborg.


Herrfinalen blev som sagt minst lika dramatisk. Appelgren/Bohman och Ström/Tholse bjöd verkligen upp till kamp och inledde, precis som damfinalisterna, med att ta hem varsina akter via 21-14, 14-21. Väl framme i tredje följdes lagen åt mer eller mindre genom hela setet. De 15 pinnar som vanligtvis räcker för seger passerades med råge. Precis som i SBT-premiären i Uppsala var det dock vinnarskallarna i "Team Appelboom" som skulle få segervråla. 21-19 innebar att Sveriges topprankade herrpar återigen klev överst på prispallen.
- Efter ännu en tight match lyckas vi knipa andra raka guldet. Vi vill tacka för allt stöd hemifrån och på läktaren, skriver duon via sin officiella Facebook-sida.

Noterbart är att Appelgren/Bohman även stod för en annan minst sagt imponerande bedrift. Tre av de sammanlagt fyra matcher som laget avverkade under helgen gick till tre set - och i samtliga fall stod de som segrare. Snacka om att vara bäst när det gäller!


Avslutningsvis vill vi även uppmärksamma arrangören Örkelljunga VK, samt IFK Helsingborg och deras funktionärer. Tillsammans har de gjort ett fantastiskt jobb helgen igenom.

Nästa vecka rullar SBT-cirkusen vidare till Göteborg.
Och visst ses vi där?!
Till dess: Life's a beach!

Besök www.swedishbeachtour.se för mer info! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2016-07-10

Senast uppdaterad: 2016-07-10

Visa fler nyheter

Sponsorer