Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolleyeliten intar Göteborg

15-17 juli intar den svenska beachvolleyeliten Göteborg och Beach Center i Kviberg. Swedish Beach Tour är tillbaka i staden för att bjuda på skönt sommarhäng och beachvolley av högsta klass.

Den svenska beachvolleyeliten gör upp i Göteborg när SBT-cirkusen rullar vidare för sommarens tredje tourstopp. Den tre dagar långa beachvolleyfesten är öppen för allmänheten – fritt inträde gäller!

Sammanlagt tolv herr- och tolv damlag radar upp vid Beach Center i Kviberg. Bland deltagarna hittar vi hela 17 hemmahopp.
– Det känns fantastiskt att få spela touren på hemmaplan. Vi var med här förra sommaren också och det var ett fantastiskt tourstopp. I år siktar vi lite högre. Högst upp på pallen är alltid målet och att få spela final framför Göteborgs härliga publik hade varit minst sagt mäktigt, säger Alexander Herrmann och Adam Nilsson som tävlar för Göteborg Beachvolley Club.

Klubbkamraterna Malin Linde och Fanny Lindström fortsätter:
– Det är nervöst, som alltid, att spela på hemmaplan, men självklart ska det bli sjukt kul att äntligen få vara i Göteborg igen, och vi vet att klubben kommer arrangera en riktigt bra deltävling!

Sedan i måndags styr Herrmann/Nilsson och Linde/Lindström Svensk volleybolls Instagram. Tillsammans ger de oss en inblick i förberedelserna inför SBT Göteborg. Under helgen kan ni också räkna med att få följa med dem backstage. Klicka här för att se vad spelarna har för sig! Länk till annan webbplats.

”Mycket prestige på spel”

Tävlingen och Beach Center som arena erbjuder en mötesplats där sporten, musiken, besökare och servering tillsammans skapar en attraktiv helhetsupplevelse.
Johan Fagerström, projektledare för SBT Göteborg, om helgens beachvolleyfest:
– Nu är det andra året vi genomför tävlingen på Beach Center. Fjolårets event var en stor succé med en härlig inramning. Många lag har tränat enormt mycket och det är mycket prestige på spel.

Stjärnspäckat startfält

Startfältet är minst sagt stjärnspäckat. Och det är i mångt och mycket hemmahoppen som ser till att göra den saken till realitet. På herrsidan återfinns bland andra GBC:s Martin Appelgren och Simon Bohman, Sveriges högst rankade herrpar. Duon har varit ute och tävlat flitigt på världstouren under våren och sommaren och har dessutom hunnit med att spela hem båda de tidigare tourtävlingarna, i Uppsala och Helsingborg.

På damsidan hittar vi en viss Anne-Lie Rininsland, som i lag med Karin Lundqvist utgör Sveriges topprankade dampar. Precis som Appelgren/Bohman har duon avverkat mängder med världstourtävlingar de senaste månaderna. Dessutom noterades de för en imponerande niondeplats på EM i början av juni. SBT Göteborg utgör Rininsland/Lundqvists första tävling sedan OS-kvalet i Stavanger, ett äventyr som slutade med respass mot Ukraina i kvartsfinalerna.

Utöver hemmaspelarna finns Sveriges just nu bästa volleybollspelare, Marcus Nilsson, bland deltagarna. Nilsson, som till vardags spelar i turkiska storklubben Ziraat Bankasi, har varit en bärande pelare i volleybollandslaget i över tio år. På meritlistan finns bland annat en Champions League-titel samt utmärkelsen som turneringens bästa spelare. Under SBT Göteborg bildar han par med försvarsspecialisten tillika GBC-spelaren Christofer Lewin.

- De allra bästa lagen i landet kommer samt ett par utländska wild cards som ger extra krydda åt turneringen. På fredag kl 11.00 kör vi igång, hoppas vi ses då!, säger Fagerström.

Volleykanalen livesänder

Volleykanalen, Svensk volleybolls officiella TV-kanal, fortsätter givetvis livesända när touren dundrar vidare. Den som inte har möjlighet att vara på plats vid Beach Center kan se samtliga helgens matcher via webb-tv.

Sommarens sändningar utgör kanalens största satsning någonsin och produceras med hjälp av fem kameror för att ge tittaren en så nära upplevelse som möjligt. Dessutom kommenteras samtliga matcher av Magnus Gustafsson under finaldagen (söndag).

För den som är intresserad finns två olika dealer. Dels finns helgpaketet (99 kr) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ger tillgång till samtliga matcher från Center Court (sändningarna från Side Court ligger på 59 kronor Länk till annan webbplats.).  Dels finns Säsongskortet (359 kr) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som innebär att du får full tillgång till samtliga livesändningar från sommarens SBT-tävlingar.

Besök www.volleykanalen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer info.

Länk till annan webbplats.

Fakta – Swedish Beach Tour Göteborg
Datum: 15-17 juli
Spelplats: Beach Center, Kviberg
Biljettpris: GRATIS!
Antal lag: Tolv dam, tolv herr
Mer info evenemanget finns här! Länk till annan webbplats.

Nyttiga länkar
Spelschema Länk till annan webbplats.
Startfält och seedning Länk till annan webbplats.
Swedish Beach Tours officiella Facebook-sida Länk till annan webbplats.

Kontakt
Johan Fagerström, projektledare SBT Göteborg
073-023 05 05 – johan@gbcbeach.com

Martin Fredriksson, produktionsledare Swedish Beach Tour
072-575 33 17 – martin@swedishbeachtour.se

Anders Nordahl, Presskontakt Beach Center
0733-281901 – anders@beachcenter.se

Program

Fredag 15 juli


11.00 Inledande matcher Herr & Dam, Swedish Beach Tour

Lördag 16 juli


08.00 Ytterligare matcher samt kvartsfinaler, Swedish Beach Tour
20.00 Officiell beachfest

Söndag 17 juli


10.00 Damsemifinal 1
11.00 Damsemifinal 2
12.00 Herrsemifinal 1
13.15 Herrsemifinal 2
14.00 Sponsoraktivitet / tävling
15.00 Damfinal
16.00 Herrfinal

Fler nyheter

Publicerad: 2016-07-14

Senast uppdaterad: 2016-07-14

Visa fler nyheter

Sponsorer