Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Rapport från SBT Göteborg

BOOM! Efter tre intensiva dagar har krutröken slutligen lagt sig vid Beach Center i Göteborg. Kvar står holländska Wild cardet Daalderop/Stubbe och nybildade duon Lewin/Nilsson som segrare!

Säsongens tredje SBT-tävling är över. Beach Center i Göteborg har bjudit på tre actionfyllda dagar. Och den bästa sparades till sist.

Finaldagen dundrade igång 10:00 med drabbning mellan holländskorna Daalderop/Stubbe och Rohkämper/Simonsson. Svenskorna, som representerar Iksu, fick se sig besegrade i två raka set (17-21, 17-21) av tävlingens Wild card, som därmed tog sig vidare till eftermiddagens finaler.

I semifinal 2 radade Yoken/Nilsson och Hansson/Ögren upp inför vad som skulle komma att utvecklas till en svängig historia. Tora och Sofia inledde starkast (21-14), men endast för att se Tadva och Camilla repa sig och kvittera via 21-13. I tredje, avgörande var intiativet dock åter tillbaka hos segrarna från tourpremiären i Uppsala. Men det satt långt inne. Segersiffrorna skrevs till 16-14 fördel Hansson/Ögren.

Den efterföljande matchen, som utgjorde herrarnas första semifinal, stod mellan Appelgren/Bohman och Ström/Tholse. Båda lagen hade stått för imponerande resor fram till bataljen, och nog syntes det att det låg både finalplats och prestige i potten. Spelet böljade fram och tillbaka, och det bjöds på mängder av spektakulära bollar. "Appelboom", som de senaste helgerna haft för vana att plocka fram sitt allra bästa spel när det gäller som mest, skulle återigen dra det längsta strået. Duon revanscherade sig efter en tung andraakt och avgjorde via 15-11 i tredje.

En knapp timme senare blev finalmoståndarna klara. Hemmahoppet Christofer Lewin och hans nyblivne vapendragare Marcus Nilsson avfärdade rutinerade duon Berg/Barrefalk i två raka (21-16, 21-15).

Sprakande finaler

De efterföljande finalerna blev precis så publikfriande som både arrangör och publik kunde önska sig. Efter en och en halv dag med ömsom mulet ömsom regn, log så dessutom äntligen solen över Kviberg Park när det var dags för damerna att göra upp.

Daalderop/Joy, som så sent som förra året spelade hem U20-EM i Larnaka, inledde starkt. Hansson/Ögren åt sig visserligen närmare i slutet av första set, men det hindrade inte holländskorna från att ta ledningen med 1-0 via 21-17. Andra akten fortsatte i mångt och mycket på samma sätt. Tora och Sofia jagade, medan Nika (Daalderop) och Joy (Stubbe) lyckades hålla försprånget intakt från start till mål. Stortalangernas första besök på Swedish Beach Tour slutade således med rättvis 2-0-seger (21-16 i andra).
- Vi är glada och stolta. Vi har haft en härlig helg här i Göteborg och det kändes bra att kunna avsluta den med seger, säger Joy Stubbe direkt efter matchen.

Nika fortsätter:
- Vi har spelat bra alla matcher, men nådde en ännu högre nivå i finalen. Vi kom hit för att få erfarenhet och för möjligheten att möta nya lag, och det fick vi verkligen. Att vi dessutom vann känns fantastiskt!


Herrfinalen, som bestod av nästintill idel hemmahopp, gick i sin tur hela vägen till tre set. Appelgren/Bohman plockade hem första akten med 22-20, men fick sedan se Lewin/Nilsson kvittera efter ännu ett jämnt set (21-23). De sistnämnda tog dessutom vara på sitt momentum och red vidare på framgångsvågen hela vägen till lagets första tourseger tillsammans.
- En underbar känsla - fantastisk! Det är det här vi har kämpat för hela helgen. Jag är lycklig, säger Marcus Nilsson direkt efter matchen.
- Det har varit mycket slit. Inte så mycket skönlir. Vi har fått kämpa oss till segrarna i varje match. Vi är ju ett nykomponerat lag, så vi är inte så samspelta. Men för varje dag som går blir vi bättre. Och vi fick avsluta på bästa sätt.

Hemmaspelaren Christofer Lewin fortsätter:
- Vilken helg! Stödet jag hade från publiken i sista matchen... det var en obeskrivlig känsla. Det var bara att njuta!

Hur ser fortsättningen ut för er del?
- Nu åker vi ner till Halmstad och kör träningsläger i två veckor. Det blir ett mellanstopp i Kalmar också såklart, säger Marcus Nilsson.

I ett svagt ögonblick, efter semifinalen, lovade duon att en eventuell finalseger skulle resultera i ett äventyr i den hoppborg som fanns utplacerad på spelområdet. Och Lewin/Nilsson är män av sina ord. Kolla in videon här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kalmar nästa

Avslutningsvis vill vi även uppmärksamma arrangören Göteborg Beach Club och deras funktionärer, som stått för fantastiskt jobb från start till mål.

Nästa vecka rullar SBT-cirkusen vidare till Kalmar.
Och visst ses vi där?!
Till dess: Life’s a beach!

Fler nyheter

Publicerad: 2016-07-17

Senast uppdaterad: 2016-07-18

Visa fler nyheter

Sponsorer