Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley-SM - Dag 3: SM-veckans yngsta briljerade i blåsten

Regn, blåst, glädje och guld. Så kan man sammanfatta SM-veckans tredje tävlingsdag. Volleyboll.se ger er höjdpunkterna. Häng med!

Det började med sol och slutade i halvstorm. Efter en fin förmiddag, där U18- och Mixed-SM gick av stapeln, färgades himlen djupgrå lagom till eftermiddagens finalspel i Tremannamästerskapet. Regnet öste ner och vindarna höll på att slita med sig både tält och tv-produktion.

Trots att väderförhållandena gjorde det minst sagt svårspelat visade SM-veckans yngsta gott mod och gjorde det bästa av situationen. De spelade vidare. Och de gjorde det med bravur.

Gemhed/Borna x 2 säkrade guld

I klassen Öppen RödSvart drog kusinerna Emil och Max Borna det längsta strået tillsammans med Habos Marcus Gemhed. Trion vann finalen i två raka set (21-17, 21-15).
- Vi började inte så bra, men vid 17-17 i första set kom vi igång. Vi drog in fyra bollar i rad, och i andra spelade vi riktigt bra, säger trion.

Finalmatchen var speciell på många sätt. Inte minst för Marcus Gemhed. På andra sidan nätet radade nämligen tre lagkamrater - Hugo Morency/Johan Ottosson/Isak Joelsson - från Habo Wolley upp för match:
- Ja, det kändes speciellt. Vi tränade ganska mycket tillsammans innan den här turneringen, så jag hade koll på deras styrkor och svagheter, säger Marcus.


Ljungby för hela slanten

Om Habo dominerade den första finalen rent deltagarmässigt, så var det Ljungby som regerade i den andra. Faktum är att båda (!) finallagen i klassen Flickor RödSvart utgjodes av Ljungbytjejer. Frida Johansson, Ida Edström och Britta Jansson besegrade Ebba Falk, Andrea Johansson och Annie Thulin med 2-0 (21-7, 21-13).

Någon större rivalitet lagen emellan var det inte tal om. Istället gladde de sig åt den gemensamma framgången.
- Det var häftigt att spela mot varandra. Vem som vann spelar inte så stor roll. Vi hade kul ute på planen, konstaterar de sex Ljungbylirarna efter finalmatchen.

Även under förra årets upplaga av Tremannamästerskapet var det dubbelt Ljungby i finalen. Tjejerna sätter fingret på vad som gjort just deras förening till en sådan maktfaktor:
- Det beror antagligen på att vi har en jämn klubb, att vi tränar hårt och att alla peppar varandra att bli bättre. Dessutom har vi många fina beachvolleyplaner att spela på. Det gör att vi utvecklas!

Segern firades - hör och häpna - med ett dopp i havet. Efter den regnigna finalmatchen kunde de ändå inte bli mycket blötare, resonerade guld- och silvermedaljörerna.


"Fira, festa och sova"

Jonna Granberg, Alfred Westerlund och Elias Sjölund i klassen Öppen BlåGrön hörde till dagens tappraste. Trion briljerade i blåsten - ja, de tycktes till och med njuta av väderleken.

Finalmatchen mot Martin Ekholm, Oscar Berg och Emilia Berg slutade med imponerande 2-0-seger (21-17, 21-16).
- Det här var hur kul som helst! Vi samarbetade och spelade jättebra, trots vinden. Den utmanade oss verkligen, men vi löste det bra. Nu ska vi fira, festa och sova, säger guldmedaljörerna.


Örebrotrio grävde guld

Onsdagens sista drabbning stod mellan duon Elsa Jönsson / Patricia Tellin och Örebrotrion Maja Wiberg / Thyra Zetterman / Nathalie Arvidson i klassen Flickor BlåGrön. De sistnämnda var starkast för dagen och säkrade guldet via 21-13, 21-11.
- Fantastiskt, underbart, jättekul! Inför matchen trodde vi att det skulle bli kallt, men vi kom in i spelet snabbt och glömde bort både vind och regn. Vi är stolta och glada, säger guldtrion.

Uppemot 400 matcher har spelats på Skrea Strand de tre senaste dagarna. Och i morgon avverkas ytterligare hundratalet. Då ska både U18- och Mixed-SM avgöras. Dessutom dundrar Veteran 40+ (dam och herr) igång. Vi har med andra ord ännu en fullmatad dag att se fram emot. 08.00 kör vi igång de första matcherna.
Till dess: Life´s a beach!


Prispall - klass för klass

Öppen - RödSvart


Guld: Emil Borna (Lund) / Max Borna (Lund) / Marcus Gemhed (Habo)
Silver: Hugo Morency (Habo) / Johan Ottosson (Habo) / Isak Joelsson (Habo)
Brons: Markus Ohlsson (Beachhallen BVC) / Kalle Blomstedt (Beachhallen BVC) / Johan Nilsson (Beachhallen BVC)

Öppen - BlåGrön


Guld: Jonna Granberg (Stöcke) / Alfred Westerlund (Stöcke) / Elias Sjölund (Stöcke)
Silver: Martin Ekholm (Sollentuna Volleybollklubb) / Oscar Berg (Sollentuna Volleybollklubb) / Emilia Berg (Sollentuna Volleybollklubb)
Brons: Gustav Hellström (Göteborg Beachvolley Club) / Linus Olofsson (Göteborg Beachvolley Club) / Matteus Melkstam (Göteborg Beachvolley Club)

Flickor - RödSvart


Guld: Frida Johansson (Ljungby) / Ida Edström (Ljungby) / Britta Jansson (Ljungby)
Silver: Ebba Falk (Ljungby) / Andrea Johansson (Ljungby) / Annie Thulin (Ljungby)
Brons: Cecilia Malm (Danderyd) / Elvira Widaeus (Danderyd) / Vendela Widaeus (Danderyd) / Amanda Chibba (Danderyd) / Mia Birkedal (Danderyd)

Flickor - BlåGrön


Guld: Maja Wiberg (Beachbrothers) / Thyra Zetterman (Beachbrothers) / Nathalie Arvidson (Beachbrothers)
Silver: Elsa Jönsson (Westan) / Patricia Tellin (Westan)
Brons: Smilia Karlsson (Ystad) / Maya Schmidt (Ystad) / Olivia Ottosson (Ystad)

PROGRAM

Torsdag

U18 (pojkar och flickor), slutspel och finaler
Mixed, slutspel och finaler
Veteran 40+ (dam och herr), gruppspel
Veteran 50+ (herr), gruppspel

Fredag


Elit (dam och herr), gruppspel
U16 (dam och herr), gruppspel
Veteran 40+ (dam och herr), slutspel och finaler
Veteran 50+ (herr), slutspel och finaler

Lördag


Elit (dam och herr), slutspel
U16 (dam och herr), slutspel och finaler
Veteran 45+ (dam och herr), gruppspel

Söndag


Elit (dam och herr), semifinaler och finaler
Veteran 45+ (dam och herr), slutspel och finaler

Fler nyheter

Publicerad: 2016-08-03

Senast uppdaterad: 2016-08-03

Visa fler nyheter

Sponsorer