Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley-SM - Dag 3: SM-veckans yngsta briljerade

U18- och Mixed-SM i all ära, men de som dominerade i sanden under onsdagen var SM-veckans allra yngsta när Tremannamästerskapet avgjordes.

Svensk beachvolleys framtid visade upp sig från sin bästa i dag. De morgonpigga lagen i Tremannaskapets sammanlagt fyra tävlingsklasser var först ner i sanden och inledde sina slutspelsäventyr redan 08:00. Drygt tolv timmar senare hade fyra guldlag korats.

Johansson/Thulin försvarade Ljungbys färger

Frida Johansson och Emmie Thulin drog det längsta strået i klassen Flickor Rödsvart. Efter en välspelad final mot Thea Bäckström, Jonna Granberg och Mathilda Granberg (Stöcke IF) kunde Ljungbytjejerna räkna hem guldet.
- Riktigt kul! Det var jämnt hela vägen, men vi lyckades ta oss till final. Väl där var vi lite nervösa, men vi kom in i ett bra flyt och höll i serven på ett väldigt fint sätt, säger Ljungbytrion.

Noterbart är att spelare ur Ljungby VBK:s led stod som både guld- och silvermedaljörer även när Tremannamästerskapets Rödsvarta klass för flickor avgjordes för exakt ett år sedan. Guldet stannar med andra ord i Ljungby. Vem vet. Kanske ser vi starten på en tradition?

Se en längre intervju med Johansson/Thulin på Svensk volleybolls Facebooksida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Stöcketrio starkast

Finalförlust och silver för Stöcke IF i klassen Flickor Rödsvart, alltså. Knappt 45 minuter senare kunde förening räkna in ytterligare en pallplats till samlingen. Och den här gången var den gulkantad.

I klassen Öppen Blågrön stod nämligen Elina Fjellström, Elias Sjölund och Alfred Westerlund som segrare efter att ha vänt 0-1-underläge till 2-1-seger mot Habotrion Albin Eiderhed, Carl Larsson och Lukas Morency.
- Det känns väldigt bra! Både vi och våra finalmotståndare var väldigt nervösa, men vi lyckades hålla i vårt spel och missade inte lika många bollar, säger Stöckelaget.

Se en längre intervju med segrarna på Svensk volleybolls Facebooksida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Axrup/Granath/Larsson högst upp på pallen

Klassen Flickor Blågrön slutade med Ystadsseger. Efter en maffig och svängig tresetare mot EVS-trion Ella Brobäck, Wilma Pahlin och Ella Petersson fick Disa Axrup, Lovisa Granath och Ella Larsson ställa sig högst upp på pallen
- Det känns ganska sjukt. Vi har inte riktigt hunnit ta in det. Vi har väldigt bra tränare i bland annat Gustav Thor, Matilda Ekholm och Emil Larsson som hjälpt oss mycket på vägen. Ärligt talat trodde vi att vi skulle förlora varenda match här idag, men vi tog det som det kom och en boll i taget. Final kändes inte som ett alternativ, framför allt för att vi slutade tvåa i gruppspelet, men nu står vi här. Härligt!, konstaterar Ystadstjejerna.

Noterbart är att arrangören Falkenbergs VBK säkrade sin första medalj under SM-veckan när Celine Nilsson, Klara Larsson och Tova Ejdestig spelade hem ett brons.

Se en längre intervju med segrarna på Svensk volleybolls Facebooksida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Foto: Falkenbergsbild.se.

Habo för hela slanten

Klassen Öppen Rödsvart stängde dagens spel på Skrea. Finalen blev en Habohistoria. På ena sidan nätet stod Marcus Gemhed och Hugo Morency. På andra sidan radade Johan Ottosson och Isak Joelsson upp sig. Och det var de sistnämnda som stod som segrare efter ännu en gastkramande tresetare.
- Vi började inte så bra i första set och missade mycket, så det förlorade vi snabbt. I andra set lugnade vi ner oss och stressade inte lika mycket - och då spelade vi upp oss flera snäpp. Och det var tack vare det som vi vann, säger duon efter matchem

Faktum är att Habo lade beslag även på tredjeplatsen i Öppen Rödsvart när Theodor Grahn och Axel Almfors gick segrade ur bronsbataljen. Föreningen ockuperade därmed hela prispallen. Imponerande!

I morgon, torsdag, är det dags för den fjärde av sammanlagt sju speldagar. Där och då ska Mixed- och U18-SM avgöras.


RESULTAT & PRISPALL - KLASS FÖR KLASS
Flickor Rödsvart Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Guld: Frida Johansson / Emmie Thulin (Ljungby VBK)
Silver: Thea Bäckström / Jonna Granberg / Mathilda Granberg (Stöcke IF)
Brons: My Ekholm / Thea Bengtson / Olivia Klarin (Ystads VK)

Öppen Blågrön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Guld: Elina Fjellström / Elias Sjölund / Alfred Westerlund (Stöcke IF)
Silver: Albin Eiderhed / Carl Larsson / Lukas Morency (Habo WK 87)
Brons: Hampus Areskoug / Jesper Areskoug / Lukas Erikson (Lidingö SK)

Flickor Blågrön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Guld: Disa Axrup / Lovisa Granath / Ella Larsson (Ystads VK)
Silver: Ella Brobäck / Wilma Pahlin / Ella Petersson (Engelholms VS)
Brons: Celine Nilsson / Klara Larsson / Tova Ejdestig (Falkenbergs VBK)

Öppen Rödsvart Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Guld: Johan Ottosson / Isak Joelsson (Habo WK 87)
Silver: Hugo Morency / Marcus Gemhed (Habo WK 87)
Brons: Theodor Grahn / Axel Almfors (Habo WK 87)

Fler nyheter

Publicerad: 2017-08-02

Senast uppdaterad: 2017-08-02

Visa fler nyheter

Sponsorer