Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley-SM - Dag 4: Trippla guldjubel i hällregnet

Four down. Three to go. Mer än halva SM-veckan är avverkad i och med dagens bravader, där tre nya mästarlag korades. Volleyboll.se ger er höjdpunkterna!

Regn, blåst, glädje och guld. Så kan man sammanfatta SM-veckans fjärde tävlingsdag. Tre nya mästarlag har korats - och de har gjort sig minst sagt välförtjänta av sina titlar. Efter att ha blivit utmanade av både vädergudar och motståndare står de nu med guldmedaljerna i sina händer.

Haak/Lundgren försvarade guldet

Först ut att avgöras var den stentuffa Mixed-klassen. Favoriterna tillika de regerande svenska mästarna, Isabelle Haak (Engelholms VS) och Peter Lundgren (IFK Helsingborg), pallade trycket och dundrade hem andra raka Mixed-guldet efter en blöt men - vädret till trots - välspelad final mot Jakob Tegenrot (Malmö BC) och Klara Andersson (Smålandsstenar VBK). Matchen gick hela vägen till tre set och avgjordes först efter ett sent ryck av Haak/Lundgren. Siffrorna skrevs till 14-21, 21-14, 15-13.
- Jättekul att vi lyckas i år igen. Det var en lång väg fram till finalen - många tuffar matcher mot skickliga lag. Väl i finalen var vädret bedrövligt - otroligt svårspelat. Det känns som att det kunde ha gått åt vilket håll som helst. Jakob och Klara gjorde det väldigt bra, men de - precis som vi - hade det tufft i blåsten, säger Haak/Lundgren efter matchen.

Guldet var Haaks andra under Beachvolley-SM 2017. Så sent som i tisdags stod hon högst upp på pallen efter att ha spelat hem förstaplatsen i JSM-klassen tillsammans med Fanny Åhman (Iksu beachvolley). Och det kan bli fler medaljer för det nyblivna Italienproffset. Redan i morgon, fredag, är det på nytt dags för "Bella" och Fanny att kliva ner i sanden på Skrea Strand när Senior-SM dundrar igång. Även Peter Lundgren återfinns i startfältet. Den hårdslående spikefantomen som under vinterhalvåret agerar lagkapten i Örkellljunga VK i volleybollens elitserie bildar lag tillsammans med dagens finalmotståndare tillika lagkamraten i ÖVK, Jakob Tegenrot.


Foto: Falkenbergsbild.se.

Ekholm/Brink högst upp på pallen

Skåneduon Matilda Ekholm (Ystads VK) och Filippa Brink (Engelholms VS) triumferade i U18-SM. Tyra Areskoug (Lidingö SK) och Isabelle Reffel (Vallentuna VBK) imponerade stort och utmanade verkligen om förstaplatsen, men fick ändå se sig besegrade i två raka set (21-23, 17-21).
- Det känns asbra! Svängigt värre och väldigt jämnt - en kul final att spela. Vi började bra, men tappade spelet en bit in i första set. Sedan kom vi tillbaka och vände igen. Allt som allt kändes det som att vi hade övertaget nästan hela tiden, säger Ekholm/Brink.

Laget firade på bästa sätt, med en glass tillsammans med finalmotståndarna Areskoug/Reffel.


Foto: Falkenbergsbild.se.

Andersson/Åhman i en klass för sig

Joel Andersson (Norsjö VBK) och David Åhman (Iksu beachvolley) fortsätter gräva guld på Skrea Strand. Duon följde idag upp tisdagens JSM-guld med en ny förstaplats. Den här gången i U18-klassen. Finaldrabbningen med Gustav Molin (Sollentuna VK) och Jonatan Hellvig (Lidingsö SK) slutade med stabil 2-0-seger (21-15, 21-9).
- Det känns jättebra, men vi började lite knackigt. De tog ledningen med 11-10 i första set, men vi vet vad vi går för och blev bättre ju längre det led. Vi hade bra servetryck och lyckades på så sätt bryta mönstret.

När Senior-SM går av stapeln under morgondagen står Andersson/Åhman redo att utmana den svenska beachvolleyeliten.
- Det blir spännande och väldigt utmanande att mäta sig med Sveriges bästa seniorlag. De besitter en annan rutin och begår färre misstag än de lag vi normalt ställs mot. Vi måste göra det lite bättre i alla moment och steppa upp vårt spel för att ha en chans. Vi ser fram emot det!


Foto: Falkenbergsbild.se.

Senior-SM står för dörren

I morgon, fredag, ska Veteran 40+ (dam och herr) samt Veteran 50+ Herrar avgöras. Desutom är det dags för U16-SM att inta Skrea Strand. Detsamma gäller den stjärnspäckade seniorklassen, med 32 lag på dam- respektive herrsidan.

Toppbild: Falkenbergsbild.se.

RESULTAT & PRISPALL - KLASS FÖR KLASS
Mixed-SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Guld: Isabelle Haak (Engelholms VS) / Peter Lundgren (IFK Helsingborg)
Silver: Jakob Tegenrot (Malmö BC) / Klara Andersson (Smålandsstenar VBK)
Brons: Diana Lundvall (Sollentuna VK) / Jakob Molin (Habo WK 87)

U18-SM - Flickor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Guld: Matilda Ekholm (Ystads VK) / Filippa Brink (Engelholms VS)
Silver: Tyra Areskoug (Lidingö SK) / Isabelle Reffel (Vallentuna VBK)
Brons: Emma Laurin (Sollentuna VK) / Ewelina Granberg (Iksu beachvolley)

U18-SM - Pojkar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Guld: David Åhman (Iksu beachvolley) / Joel Andersson (Norsjö VBK)
Silver: Gustav Molin (Sollentuna VK) / Jonatan Hellvig (Lidingö SK)
Brons: Alfred Brink (Engelholms VS) / Gustav Thor (Ystads VK)

Fler nyheter

Publicerad: 2017-08-03

Senast uppdaterad: 2017-08-03

Visa fler nyheter

Sponsorer