Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Europatouren: Två svenska lag på plats i Baku

2018 års sista Europatourtävling står för dörren. 11-14 oktober arrangeras CEV Satellite Baku i Azerbajdzjan. Sverige finns representerade på både dam- och herrsidan.

På herrsidan hittar vi Martin Appelgren och Simon Bohman, Sveriges högst rankade herrlag. Duon, som tävlat flitigt på Världs- och Europatouren den gångna sommaren, kliver direkt in i Main draw, som inleds på torsdag.
- Vi kom i söndags från två veckors träningsläger i Spanien så vi är väl förberedda! Har även fått bra sparring här i Baku de senaste dagarna mot Slovenien, Finland, Danmark, Tjeckien och Österrike. Det är sluttampen på en lång säsong, men vi är fortfarande hungriga och har någorlunda pigga kroppar, säger Appelgren/Bohman.

På damsidan finns i sin tur Anniken Rådström och Isabelle Påhlsson. I dag, onsdag, kliver duon in i kvalturneringen.

I skrivande stund är det ännu inte klart vilka de svenska lagen ställs mot i de inledande omgångarna. Onsdag morgon genomförs Preliminary inquiry för kvalturneringen, därefter fastställs spelschema för kvalet. Senare samma dag, efter avslutad kvalturnering, hålls Preliminary inquiry för Main draw. Där och då får vi reda på vilka Appelgren/Bohman ska tampas med i Round 1.
- Vi är seedade på övre halvan i huvudturneringen och hoppas kunna försvara vår ranking. Vårt mål just nu handlar dock mer om att ständigt göra bra matcher och växa som lag; resultatet kommer om vi lyckas hålla oss nära vår högstanivå, fortsätter Appelgren/Bohman.

Duon har dessutom förstärkt med ett erfaret namn:
- Till den här turneringen har vi med oss Ulric Svensson som hjälper till med förberedelserna på plats samt under turneringen. Känns spännande att ha med sig en coach, något som vi tror kan ta vårt spel ännu en nivå högre. Det känns tryggt att ha med sig just Ulric som varit med i gamet länge och även coachar oss på hemmaplan i Göteborg från och med i höst.

CEV Satellite Baku markerar början på slutet av en häftig säsong för Appelgren/Bohman:
- Det har varit en lång säsong som började tidigt i Fort Lauderdale i februari och som sedan fortsatte med bland annat CEV Satellite Göteborg i april. På det hela taget sträcker den sig in i november. Efter Baku har vi en världstourtävling i Holland, Nevza i Göteborg och eventuellt en världstour i Sydney i slutet av november. Vi har gjort flera karriärsbästan med två topp tio-placeringar på Europatouren och två topp tio-placeringar på Världstouren vilket vi är stolta över. Samtidigt känner vi att vi haft chansen på bättre resultat och att vi spelat svajigt i många turneringar. Dalarna har varit för djupa. Vi gör dock framsteg hela tiden även om vi inte får ut det i alla lägen. Vi börjar så sakteliga hitta rätt i vårt spel och vet vad vi ska jobba extra mycket med under försäsongen. Det hade varit kul att avsluta 2017 med några riktigt bra matcher för att få med så bra känsla som möjligt under vintern. Oavsett kommer vi komma ännu mer taggade till nästa år och fortsätta ta steg framåt.

Spelschema, resultat, foton, nyheter och mer info finns på den officiella turneringssajten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Livestream finns via Laola1.tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vi önskar de svenska lagen lycka till och hoppas på framgångsrika dagar i Baku!

CEV SATELLITE BAKU (AZE)
Datum: 11 - 14 oktober 2017
Spelplats: Aqiatics Palace Beach Arena
Prispengar: 4 000 EUR per kön
Arenakapacitet: 1 000

Pssst. Du har väl inte missat Appelgren/Bohmans officiella Instagramkonto Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.?


Fler nyheter

Publicerad: 2017-10-11

Senast uppdaterad: 2017-10-11

Visa fler nyheter

Sponsorer