Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Remiss ang Internationella rankingpoäng

Efter en tids arbete så har nu en mindre arbetsgrupp tagit fram ett nytt förslag på hur Internationella rankingpoäng skall omförvandlas till svenska rankingpoäng.

Här ser du förslaget till paragrafen. Tävlingsbestämmelsernas Bilaga 7, om Internationella poäng, är tillagd här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Svenska rankingpoäng delas ut för spel i internationella turneringar sanktionerade av CEV eller FIVB. De svenska poängen för internationellt spel har justerats för att anpassas till FIVB och CEV:s system. Beroende på hur spelarna är rankade på den svenska entryrankingen (deras snittlagranking, förklarat nedan, används) får de en grundpoäng för att spela en internationell tävling. Grundpoängen är den ett lag tilldelas vid ingen vunnen match och är också den lägsta poängen ett lag kan tilldelas. Vid vunna matcher i internationella turneringar tilldelas den högsta poängen av grundpoängen och poängen för placeringen i turneringen enligt bilaga Internationella poäng. Beroende på nivå och storlek av en tävling delas olika rankingpoäng ut. “Bye”-matcher räknas inte som vunnen match. Vinster i nationskval räknas inte heller som vunnen match.

Svenska Volleybollförbundet förbehåller sig rätten att ändra under pågående säsong om FIVB/CEV justerar sitt regelverk så att det påverkar Sverige eller om skalorna på något sätt är missvisande.

Snittlagranking
Snittlagranking = (Entrypoängsranking för spelare 1 + Entrypoängsranking för spelare 2)/4. Exempel: Laget består av Spelare 1 som är rankad 10:a i Sverige och Spelare 2 som är rankad 11:a i Sverige. Deras snittranking för laget blir då 5,25, (10+11)/4 = 5,25. Laget hamnar då i kategori 2, större än 4 men mindre än 6.De tävlingsperioder då det spelas SBT ger dubbla grundpoäng. Tävlingsvecka med Nevza ger dubbla grundpoäng.

Ev. synpunkter/kommentarer på detta förslag önskar vi få in till tl@volleyboll.se senast 19 oktober.

Fler nyheter

Publicerad: 2017-10-13

Senast uppdaterad: 2017-10-13

Visa fler nyheter

Sponsorer