Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

CEV Satellite Göteborg: Tre svenska lag i Main draw - ett i kval

Europatourtävlingen i Göteborg närmar sig med stormsteg. Med exakt två veckor till turneringsstart står klart att tre svenska lag tilldelats platser i Main draw. Ett fjärde kliver dessutom in i kvalet.

Torsdagen den 29 mars dundrar den andra upplagan av Europatourtävlingen CEV Satellite Göteborg igång. Några av Europas bästa herrlag kliver då ner i sanden som täcker de sammanlagt 16 inomhusbanorna i världens största beachvolleyhall, Beach Center i Göteborg.

Martin Appelgren/Simon Bohman, Alexander Annerstedt/David Åhman och Linus Tholse/Jakob Molin får chansen att kliva direkt in i huvudturneringen. Dessutom kan Alexander Herrmann/Ludvig Simonsson ansluta om de tar sig igenom torsdagens kvalturnering.

Som extra krydda kan vi också konstatera att flera av spelarna har sin hemvist i arrangören Göteborg Beachvolley Club (GBC) och Beach Center.
- Fantastiskt! Förra årets publikstöd var helt enormt och vi bara längtar efter att få kliva ner i sanden på Beach Center igen, säger Appelgren/Bohman, som representerar GBC.

Martin och Simon kommer till tävlingen med några häftiga månader i ryggen. Laget har legat i hårdträning och hunnit med såväl klassiska Vic Open som en världstourtävling i Shepparton. Under den sistnämnda presterade de sitt kanske bästa resultat någonsin på internationell nivå. Laget nådde en högst imponerande femteplats, något som lär ha gett mersmak inför fortsättningen av den ännu unga säsongen, som nu alltså fortsätter på hemmaplan.
- Det är fortfarande tidigt på säsongen. Vi hoppas få ett kvitto på att vi är på rätt spår och att de saker vi jobbat på under försäsongen sitter. Resultatmässigt vill vi gärna spela finaldagen, men vägen dit är lång och tuff. Vi tror dock att hemmasand och framförallt hemmapublik kommer att öka våra chanser markant. Vi vet att vi har kapaciteten att nå dit, men fokus kommer ligga på att förbättra vårt spel på lång sikt och våga öva på de saker som vi vill bemästra. Vi får se hur långt det bär, avslutar, Appelgren/Bohman.

FAKTA:2018 CEV Beach Volleyball Satellite Göteborg
Datum: 29 mars - 1 april
Spelplats: Beach Center, Göteborg
Arrangör: Göteborg Beachvolley Club
Antal lag: 16 herrlag i huvudtävlingen (Main draw) + 16 herrlag i kvalet.
Prispengar: 5 000 EUR
CEV:s officiella tävlingssajt: http://www.cev.lu/BeachVolley-Area/BeachVolley_3BOX.aspx?ID=1093&mID=2297&sID=0&pID=0&chID=0&phaseID=0&champID=0&Mod Länk till annan webbplats.=

Fakta – GBC / Beach Center
Beach Center är världens största beachvolleyhall och ägs av Göteborg Beachvolley Club, Svensk volleybolls största medlemsförening. Här finns 16 inomhusplaner samt restaurang, strandbar och gym.

Fakta - Team GBC
Team GBC består av 12 spelare som alla satsar helhjärtat på beachvolley och det stora målet är Världstouren och internationella mästerskap. Satsningen sker i Göteborg, med Beach Center som hemmaarena och det är här spelarna just nu förbereder sig inför 2018 års säsong.

Fler nyheter

Publicerad: 2018-03-16

Senast uppdaterad: 2018-03-27

Visa fler nyheter

Sponsorer