Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Europatouren intar Göteborg 29 mars - 1 april

29 mars - 1 april intar den europeiska beachvolleyeliten Sverige när Europatourtävlingen CEV Satellite Göteborg avgörs i Beach Center, världens största beachvolleyhall. Volleyboll.se levererar en rapport med förutsättningar, intervjuer och länkar!

Torsdagen den 29 mars dundrar den andra upplagan av Europatourtävlingen CEV Satellite Göteborg igång. Några av Europas bästa herrlag kliver då ner i sanden som täcker de sammanlagt 16 inomhusbanorna i Beach Center.

Totalt 24 lag från 14 olika länder kommer drabba samman de kommande dagarna. Fyra av dem är svenska tandems som får chansen att spela internationell beachvolley på hemmaplan. Tre av de blågula paren är redan klara för huvudturneringen (Main draw). Det fjärde ska försöka ansluta sina vapenbröder genom att fajta sig igenom kvalturneringen som inleder beachvolleyfesten under torsdagen.

"Stigande form"

Martin Appelgren och Simon Bohman, som representerar arrangören Göteborg Beachvolley Club, är Sveriges topprankade lag internationellt. De senaste åren har de etablerat sig på den stora beachvolleyscenen, där de spelar både frekvent och med framgång.

- Vi är laddade och känner att formen är stigande. Sedan i lördags har vi deltagit på landslagssamlingen här i Göteborg. Det, tillsammans med sparring mot några av de internationella lagen som redan är på plats, har gett oss riktigt bra förberedelser inför vad som komma skall. Vi ser fram emot att komma igång och hoppas att vi kan spela till vår fulla potential. Vi vet vad vi kan - det bevisade vi för oss själva geom femteplatsen på Världstourtävlingen i Sherpparton, Australien, för ett par månader sedan. Resultatet var en boost för självförtroendet, men att spela utomhus med vind och gassande sol är givetvis en helt annan sak än att spela inomhus hemma i Sverige, säger Martin Appelgren.


16-årige talangen debuterar

Appelgren/Bohman ackompanjeras i Main draw av landsmännen Linus Tholse och Jakob Molin samt Alexander Annerstedt och 16-åriga talangen David Åhman; två lag som gjorde stort avtryck när de slutade trea respektive fyra på Nordeuropeiska Mästerskapen (NEVZA Beach Sweden), som avgjordes i just Beach Center i början av november 2017.

Helgens tävlingar innebär Europatourdebut för Norsjöfostrade Åhman, som röstades fram som Årets genombrott i svensk beachvolley 2017:
- Det här ska bli så himla roligt! Att få spela en så här stor turnering är speciellt, det känns fantastiskt. Och att ha prestationen från Nevzan i ryggen betyder mycket för oss. Det är en skönt att veta att vi har den nivån i oss, säger David.


"Det bästa jag upplevt på en beachvolleyplan"

Det fjärde svenska laget utgörs av Alexander Herrmann och Ludvig Simonsson, som ska försöka ansluta resterande svenska lag i Main draw genom att slå sig genom den inledande kvalturneringen.

- Vi har haft en fin vecka med bra träning och är redo att kliva in på planen. Vi har kul när vi spelar och hittar varandra på ett bra sätt där ute. Målet är att vinna kvalmatchen och att ta sig till huvudturneringen. Vi ska ta chansen och kommer njuta av att spela en högklassig internationell beachvolleyturnering på hemmaplan. Det är inte varje dag man får den möjligheten. Jag var med även under förra årets historiska tävling, och de två matcherna jag spelade är fortfarande de bästa jag upplevt på en beachvolleyplan. Alla som är på plats håller på en till 100 procent, säger Alexander Herrmann.

Laola1.tv livesänder ALLA matcher

Den som vill följa hemmahoppens framfart i turneringen kan skatta sig lycklig. Laola1.tv livesänder nämligen alla matcher från både kval och Main draw, torsdag till söndag.

Klicka här för att komma till sändningarna! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

FAKTA:2018 CEV Beach Volleyball Satellite Göteborg
Datum: 29 mars - 1 april
Spelplats: Beach Center, Göteborg
Arrangör: Göteborg Beachvolley Club
Antal lag: 16 herrlag i huvudtävlingen (Main draw) + 16 herrlag i kvalet.
Prispengar: 5 000 EUR
CEV:s officiella tävlingssajt: http://www.cev.lu/BeachVolley-Area/BeachVolley_3BOX.aspx?ID=1093&mID=2297&sID=0&pID=0&chID=0&phaseID=0&champID=0&Mod Länk till annan webbplats.=

Fakta – GBC / Beach Center
Beach Center är världens största beachvolleyhall och ägs av Göteborg Beachvolley Club, Svensk volleybolls största medlemsförening. Här finns 16 inomhusplaner samt restaurang, strandbar och gym.

Fakta - Team GBC
Team GBC består av 12 spelare som alla satsar helhjärtat på beachvolley och det stora målet är Världstouren och internationella mästerskap. Satsningen sker i Göteborg, med Beach Center som hemmaarena och det är här spelarna just nu förbereder sig inför 2018 års säsong.


Fler nyheter

Publicerad: 2018-03-28

Senast uppdaterad: 2018-03-28

Visa fler nyheter

Sponsorer