Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

NEVZA-guld i Norge

Ännu en fullspäckad vecka där svenska beachspelare har tävlat ute i Europa, här kommer en sammanfattning om vad som har hänt.

Warzawa (Polen) 4* WT

Våra 2 högst rankade par på damsidan har befunnit sig i ett stjärnspäckat Polen för att kvala sig in till Main draw i den 4-stjärniga turneringen Länk till annan webbplats., dessvärre åkte båda våra svenskhopp ut i kvalets första runda. Thurin/Thurin mot Strbova/Dubavcova (Slovakien), 16-21, 15-21. Simonsson/Yoken mot Dabizha/Abalhakina (Ryssland), 25-23, 21-16.

Nevza Zonal Event Oddanesand (Norge)

På damsidan var det majoritet i svenska par som ställde upp (12 av 19), väldigt roligt att se så många par som satsar internationellt. Detta resulterade i dubbelt svenskt på pallen. På tredjeplatsen hittar vi Sara Cavretti och Sofia Wahlén. De förlorar sin första match och får gå en lång väg på förlorar-sidan i slutspelet men lyckas ta sig till semifinal, där de får det tufft att komma runt norskan Zylstras stora block, och det slutar i förlust. Cavretti/Wahlén lyckas ladda om inför bronsmatchen och med stabil sideout och tuffa servar slår de Lunde/Skjelbred (Norge), 13-21,10-21. –”Vi är supernöjda med vår prestation och stolta över att vi klarat av åtta matcher med pigga ben!” säger Sara Cavretti till volleyboll.se. Camilla Nilsson och Sofia Ögren, kliver in som förstarankade och gör oss inte besvikna. Fram till finalen så är de obesegrade där de ställs mot Zylstra/Pedersen (Norge). Såhär beskriver Camilla finalen: -”Vi började väldigt starkt och vann första set ganska komfortabelt. Sen får de mer press på oss i de andra två seten och dom servar väldigt tufft. Vi kämpar på men trots att vi också servar riktigt bra så lyckas de ändå komma till bra lägen och de har stabil side out.”. Slutsiffrorna blev 21-17, 15-21, 7-15 och ett silver att var glada för till Sverige.

I herrturneringen var det inte alls lika svensktätt, av de 27 deltagande paren var 5 av dessa svenskar, men de som var med bjöd ändå på starka prestationer. Appelgren/Bohman landar på en fin 4:e-plats efter en jämn kamp om bronset mot Opsahl/Tomter (Norge) 1-2 (17-21, 21-11, 16-18). Bäst gick det för Peter Lundgren och Jakob Tegenrot som vinner samtliga av sina 6 matcher och tar därmed hem guldmedaljen. De har 15:e ranking inför turnering och får möta tufft motstånd tidigt. I andra rundan möter de Engelsmännen och andrarankade Gregory/Batrane. Det blir en benhård 3-setare och varje set går till skiljebollar (21-23, 25-23, 18-16), Tegenrot/Lundgren kniper den matchen och får fortsätta på vinnarsidan. Efter många tighta matcher står svenskarna till slut i final mot finska Piippo/Pulkinen. Tegenrot/Lundgren spelar övertygande och vinner matchen med 18-21, 12-21. –”Vi hade sett att finnarna varit riktigt bra i sina matcher så vi var redo för en fight! Första set var ett jämnt set rakt igenom där vi lyckades ta några fler pinnar i slutet av setet med bra press i serven. Andra set var vårt absolut bästa under hela turneringen och vi kunde spela ut ordentligt.” säger Jakob till volleyboll.se

R

esultat från

N

Länk till annan webbplats.

EVZA


Länk till annan webbplats.

U20 EM i Anapa (Ryssland)

I Ryssland så har våra unga hopp Sofia Andersson/Hanna Hellvig och Jonathan Hellvig/David Åhman visat sig starka i gruppspelet (som vi skrivit om

tidigare i veckan

Länk till annan webbplats.

).

Sedan dess har Andersson/Hellvig spelat 8-delsfinal, där de mötte Schweiz. Med väldigt tuffa servar och väldigt stabil side out vinner Schweiz första set 14-21. I andra så studsar de svenska tjejerna tillbaka och det blir ett jämnt, men Schweiziskorna håller lugnet bäst i slutet och kan avgöra när de kommer till läge, 19-21 slutar set 2 och Hellvig/Andersson landar på en delad 9:e-plats.

Hellvig/Åhman slår ut Ukraina i 8-delsfinalen efter en jämn match med många vändningar. I kvarten får de möta Frankrike som bjuder upp till kamp, matchen innehåller allt från Jonathans takblock, till Davids spikes på andrabollar. Det är tufft hela vägen men Frankrike vinner till slut med siffrorna 17-21,21-14,13-15. Men det tog inte slut där, utan på söndagen spelades placeringsmatcher om plats 5-8. Efter att ha vunnit första matchen mot Nederländerna i 3 set får svenskarna spela om 5:e-platsen. De möter Thelle/Mosvold (Norge) och vinner matchen 23-21, 21-9, stark avslutning!

Mer om turneringen här Länk till annan webbplats..

Kommande Turneringar:

Porec (Kroatien) 1* WT 4-8 juli, svenskar: Appelgren/Bohman och Malmström/Lindström.

Anapa (Ryssland) 1* WT 4-8 juli, svenskar: Molin/Tholse

Fler nyheter

Publicerad: 2018-07-02

Senast uppdaterad: 2018-07-02

Visa fler nyheter

Sponsorer