Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Uppdatering från världstouren

Våra svenska lag visade på god form då alla 3 par tog sig ur gruppspelet på världstour-tävlingar. Här kommer en sammanfattning ur svensk synvinkel från tävlingarna i Kroatien och Ryssland.

Porec (Kroatien) 1* WT
Martin Appelgren och Simon Bohman visar sig fortsatt stabila i gruppspelet där de vinner första matchen stort mot hemmanationen (2-0) och förlorar sin andra match mot Österrike (1-2), de går därmed vidare till åttondelsfinal. De ställs mot Norge och Mohajer/Tellnes, som de besegrar med stora siffror 21-13, 21-12. I kvarten får de möta ännu ett par från Österrike, Wutzl/Frühbauer som är meriterade med en vinst i just enstjärnig WT tidigare i år. Matchen slutar i förlust för svenskarna (19-21, 16-21) och därmed tangerar de sitt bästa resultat i år med 5:e-platsen.

Fanny Lindström och Sara Malmström spelade sitt 7:e stopp i världstouren för året i och med Porec. I gruppspelet ställs de mot Freiberger/Teufl V. (Österrike) och det blir en tuff start med 0-2 förlust. Andra rundan slutar i w.o. från Driessen/Meertens (Nederländerna) och svenskorna avancerar. Åttondelenen innebär möte med Tjeckiens Dostalova/Komarkova, det blir en jämn kamp till sista bollen men det blir tyvärr förlust med 14-16 i avgörande set och 9:e plats i turneringen.

Anapa (Ryssland) 1* WT
Jakob Molin och Linus Tholse letade nya framgångar i Anapa. I gruppspelet går svenskarna med förlust mot Tjeckien och vinst mot Grekland vidare mot slutspel. Åttondelsfinalen blir en kamp mot Shiratori/Tsuchiya (Japan) där Molin/Tholse vinner tresetaren (21-14, 19-21, 13-15). Det kinesiska paret Ha Likejiang/Wu Jiaxin står för motståndet i kvarten och de blir tyvärr för svåra. Förlust för Molin/Tholse med 18-21, 19-21. Kineserna stod sedan som segrare för hela turneringen.

Kommande turneringar:
Till helgen ser vi fram emot att få se beachvolley på hemmaplan när SBT landar i Göteborg. Tävlingarna äger rum på Kviberg park 13-15 juli och vad vi vet så kommer samtliga svenska par som satsar internationellt dyka upp för att tävla.

Länkar:

Resultat Porec Länk till annan webbplats.

Resultat Anapa Länk till annan webbplats.

SBT Göteborg Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2018-07-10

Senast uppdaterad: 2018-07-10

Visa fler nyheter

Sponsorer