Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nordeuropeiska mästerskapen till Göteborg

2-4 november avgörs 2018 års upplaga av Nevza Beach Sweden, årets sista deltävling i nordeuropeiska mästerskapen, i Beach Center i Göteborg.

I dag blev det officiellt! I början av november kliver totalt 32 av Nordeuropas bästa beachvolleylag (16 dam, 16 herr) ner i sanden i Beach Center, världens största beachvolleyhall, för att göra upp om ära och prispengar i årets sista Nevza-tävling.

- Göteborg Beachvolley Club är Svensk volleybolls största medlemsförening och Beach Center är världsunik som beachvolleyhall, det är därför den optimala platsen för ett internationellt mästerskap som detta, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

"En språngbräda"

Bland de deltagande lagen får vi se flera svenska tandems, varav några troligen representerar just GBC.
- Att vi fortsätter få tävlingar av den här nivån till Göteborg är en viktig del i vår elitsatsning, där en grupp spelare satsar mot världstouren och internationella mästerskap. För den som siktar på internationellt spel fungerar Nevza-tävlingarna som en språngbräda - de öppnar dörren till den stora beachvolleyscenen, säger Sandra Krook, tournament director på GBC.

Blågula framgångar

De svenska framgångarna internationellt har varit både många och stora under den gångna sommaren. Och Nevza har inte varit något undantag. Bland flera fina placeringar och medaljer som noterats under de tidigare två deltävlingarna sticker de två gulden ut lite extra. Thurintvillingarna Susanna och Kristina triumferade i danska Kolding i maj, medan Peter Lundgren och Jakob Wijk Tegenrot segrade i Oddanesand, Norge, i slutet av juni.

Hoppet om ytterligare svenska medaljer är stort när det nu vankas nordeuropeiskt mästerskap på hemmaplan, inte minst med tanke på att Tadva Yoken och Sigrid Simonsson kliver in i tävlingen som regerande mästare.

Anmäl lag

Svenska lag som vill delta ska anmäla sig senast onsdagen den 17 oktober, kl. 12.00 via robert.soderberg@falkoping.se Öppnas i nytt fönster. och tl@volleyboll.se Öppnas i nytt fönster. med namn och föreningstillhörighet.

På den här sidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns mer information om vad som gäller för den som vill spela internationella tävlingar.

Fakta: Nevza Beach Sweden
Datum: 2-4 november
Spelplats: Beach Center, Göteborg
Lokal arrangör: Göteborg Beachvolley Club
Antal lag: 16 dam, 16 herr
Prispengar: 1500 euro / klass
Officiellt Facebookevenemang! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om NEVZA
NEVZA (The North European Volleyball Zonal Association) utgör samlingsorganisationen för de nordeuropeiska volleybollförbund som är anslutna till Europeiska Volleybollförbundet (CEV). Det vill säga Danmark, Färöarna, Finland, Grönland, Island, Norge, Sverige och England. Inom ramen för NEVZA arrangeras bland annat Nordeuropeiska Mästerskapen i både volleyboll och beachvolley för både landslag och klubblag på allt ifrån ungdoms- till seniornivå.

Om GBC & Beach Center
Beach Center är världens största beachvolleyhall och ägs av Göteborg Beachvolley Club, Svensk volleybolls största medlemsförening. Här finns 16 inomhusplaner samt restaurang, strandbar och gym.

Om Team GBC
Team GBC består av tolv spelare som alla satsar helhjärtat på beachvolley och det stora målet är världstouren och internationella mästerskap. Satsningen sker i Göteborg, med Beach Center som hemmaarena.


Fler nyheter

Publicerad: 2018-10-04

Senast uppdaterad: 2018-10-04

Visa fler nyheter

Sponsorer