Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Dag två av Beachvolley-SM = mästerskapets första vinnare

Fler tävlingsklasser som gick in i SM-veckan och mästerskapets första vinnare – så såg dag nummer två ut från Beachvolley-SM!

Svensk volleyboll och Beach Travels har tagit över Tylösand strand och öppnar upp för SM i beachvolley på hela 52 banor i en veckas tid. Mästerskapets andra dag resulterade i veckans första SM-vinnare då Junior-SM och U18 bjöd på rafflande finaler från centercourt i Tylösand.

Efter att ha förlorat det första finalsetet med 16-21 mot fjolårets silvermedaljörer Gustav Molin och Jonatan Hellvig lyckades Joel Andersson och Alfred Brink vända matchen efter 21-17 samt 15-11. Därmed var det Andersson/Brink som segrade i Junior-SM på herrsidan. Duon har haft en minst sagt stark säsong 2019 efter bland annat fyra raka Challengervinster, brons på U20-EM i Göteborg och den senaste vinsten i Kalmar och Swedish Beach Tour. Nu kan de alltså lägga till ett Junior-SM-guld på meritlistan i år.

- Det har bara flytit på värsta framgångsvågen, vi har askul tillsammans och kör vårt spel och det räcker ju långt tydligen, försökte Joel Andersson sammanfatta efter SM-vinsten.

Några som även kan lägga till ett guld på Junior-SM på meritlistan är Ewelina Granberg och Sofia Andersson. De följde nämligen upp efter herrarnas final och slog Filippa Brink och Isabelle Reffel med 21-17 i två raka set.

- Väldigt stabilt från vår sida, det kändes väldigt tryggt. Vi var lite nervösa innan men sen släppte det, sammanfattade Ewelina Granberg direkt efter vinsten.


Därefter var det dags för U18 att avgöras och först ut var flickorna. Systrarna Johansson, Andrea och Frida, mötte Kajsa Kjellgren och Daniella Åström. Syskonen Johansson skulle visa sig vara starkast för dagen då de bärgade guldet efter 13-21 samt 16-21.

- Mycket kontroll! Vi hade kontroll på matchen och körde bara vårt spel, sammanfattade Andrea och la till hur det känns att vinna SM-guld tillsammans med sin syster;

- Bättre än med en kompis, det känns coolare att spela med sin syster.

Släkttrenden var dock inte över för dagen. I pojkarnas U18 ställdes nämligen Max och Emil Borna mot Hugo Morency och Theodor Grahn och det blev till slut kusinerna Borna som segrade och bärgade SM-guldet efter vinst med 2-1. Att få vinna SM-guld med sin släkting sammanfattade Max Borna på följande vis;

-  Det finns ingen bättre känsla!

Det var måndagens finalresultat men det var långt ifrån den enda beachvolleyn som spelades från Tylösand strand under mästerskapets andra dag. +35 samt +50 för både dam- och herrar inleddes nämligen under måndagen. Efter spännande matcher runt om Tylösand strand är nu gruppspelet färdigspelat och under tisdagen ska vinnare koras i även dessa klasser.

Tisdagen bjuder dessutom på intåg i mästerskapet för U16 samt U19 så det väntar underhållande matcher från flertalet klasser på Tylösand strand!

Vill du följa mästerskapet ytterligare? Se till att följa Svensk Volleyboll på Facebook Länk till annan webbplats. samt Instagram Länk till annan webbplats. för att ta del av de senaste uppdateringarna från Tylösand. Volleykanalen sänder även flertalet matcher från SM-veckan för er som inte kan vara på plats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och seniorernas sluttamp sänds på Sportkanalen med start med semifinalerna på lördag.

Ska du spela? Tävlingsinfo för samtliga klasser går att hitta på länkarna nedan och nytt för i år är bland annat att lagen måste checka in dagen innan respektive tävlingsklass inleds då det inte är några tekniska möten detta år.

Mer info om incheckning, speldatum, anmälan och anmälningsavgift med mera för respektive klass finns nedan. Notera att spelschemat för respektive klass publiceras kvällen innan tävlingsstart, länkarna nedan uppdateras allteftersom.

Praktisk information om parkering, mat med mera hittar ni här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Minior
Miniormästerskapet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ungdom
U15-SM Länk till annan webbplats. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U16-SM Länk till annan webbplats. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U17-SM Länk till annan webbplats. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U18-SM Länk till annan webbplats. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U18-SM Mix Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U19-SM Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Junior-SM Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Junior-SM Mix Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering!
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senior
U23-SM Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Senior-SM Dam Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Senior-SM Herr Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Mixed SM Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering!
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Veteran
Veteran-SM 35+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 40+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 45+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 50+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 55+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 60+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto: Robert Boman.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-07-29

Senast uppdaterad: 2019-07-29

Visa fler nyheter

Sponsorer