Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Dag tre från Tylösand – Beachvolley-SM genererar fler svenska mästare

Svensk volleyboll och Beach Travels har tagit över Tylösand och spelar Beachvolley-SM på hela 52 banor i en veckas tid. Igår var det Junior-SM och U18 och idag, på mästerskapets tredje dag, var det dags för +35 och +50 att avgöras.

Damernas 35+ var först ut med finalpass på centercourt och vi hade Jax Sebotovski och Ewa Kalinowska mot Lena Nordlander och Lina Hedin. Efter en stark start med 21-6 i första setet var det fjolårets mästare Sebotovski/Kalinowska som tog ledningen i matchen. När de följde upp med 21-16 var det andra raka guldet i 355 klassen säkrad. Direkt efter matchen var det två glada SM-vinnare som konstaterade att det varit två tuffa dagar i sanden.

- Vi är alla trötta och det är svårt att hålla fokus i två dagar såhär men vi bestämde oss för att gå för en boll i taget, fokusera och inte ens tänka på resultatet utan att det skulle komma om vi spelade som vi ville, förklarade Hylte/Halmstad-spelaren Kalinowska

Andra raka guldet och den SM-vinnande duon funderade på att köra en favorit i repris gällande firandet.

- Ja vad ska vi göra, det var pizza förra året skrattade Sebotovski på frågan om hur de skulle fira.

Därefter var det herrarnas 50+ som spelade om guldmedaljerna och där var det Tomas Kovac och David Alm som mötte Pär-Ola Hansson och Hans Pettersson. Kovac/Alm vann det första setet med 21-14 och när de följde upp med 21-16 bärgade duon deras första gemensamma SM-guld.

- Jag tror nog det är energin, det är mycket glädje i spelet och vi ger aldrig upp utan kämpar hela tiden, sammanfattade Alm vinsten i deras första gemensamma SM med och fick medhåll av sin partner;

- Vi har kul helt enkelt, fyllde Kovac i.

Veteranherrarna fortsatte därefter på centercourt då 35+ och Jonas Löwenborg och Daniel Johansson samt Fredrik Andersson och Christopher Rapp ställde upp på CC. Det var Löwenborg/Johansson som visade sig starkast för dagen då de segrade med 2-1 efter setsiffrorna 21-15, 17-21 och 12-15.


- Det var vindigt men jag tycker att vi spelade bra i andra och början på tredje och sen hittar de tillbaka där i tredje så vi fick skärpa oss men till slut tog vi hem det, sammanfattade Johansson.

Hur de skulle fira?

- Vad säger du? En öl? Kanske en planka, sa Johansson frågande till sin Löwenborg som svarade direkt;

- En glass!

Sista finalpasset för tisdagen var damernas 50+ där Yvonne Stenberg och Kristina Anderback samt Rebecka Lewis och Pia Sjölund hade tagit sig ända vägen fram till final. Dagens sista match skulle visa sig bli en spännande sådan då det skulle krävas ett tredje set för att skilja lagen åt. Väl där var Stenberg/Anderback mer segervissa då de segrade med 15-13 och därmed kunde titulera sig som svenska mästare. De lyfte servandet och inställningen som nyckeln bakom duons vinst i ett kvällsblåsigt Tylösand.

- Servarna gör ju alltid mycket och när det som på en sådan här dag blåser mycket och man kan nyttja vinden så är det en bra taktik och Yvonne servade jättebra, sammanfattade Kristina medan Yvonne fyllde i;

- Och att inte ge sig!

Det var dagens slutspel men vi hade även gruppspelsstart för U16 samt U19 utspritt över Tylösands 52 banor. Under onsdagen väntar det ett avgörande i dessa två klasser samtidigt som veteranerna fortsätter ta plats på stranden. Imorgon är det 40+, både dam och herr, samt herrarnas 55+ som kliver in i mästerskapet. Ni hittar mer info samt spelschema till samtliga uppdaterade tävlingsklasser nedan.


Ska ni spela? Missa inte att ni måste checka in era lag dagen innan tävlingsstart, vilket är en nyhet för i år, då det inte är några tekniska möten detta mästerskap. Ni hittar information om hur detta görs på länken till respektive tävlingsklass nedan.

Vill ni följa mästerskapet ytterligare? Grymma fotografen Robert Boman är på plats och förser oss med en rad grymma bilder från mästerskapsveckan så se till att följa Svensk Volleyboll på Facebook Länk till annan webbplats. samt Instagram Länk till annan webbplats. för att ta del av de senaste uppdateringarna från Tylösand, och glöm inte att tagga Robert Boman om ni vill sprida bilderna och stämningen vidare själva!

Under SM-veckan sänder även Volleykanalen flertalet matcher Länk till annan webbplats. från de 52 banorna på Tylösand Strand. Och när Senior-SM ska avgöras sänder Sportkanalen sluttampen med start av semifinalerna som inleds på lördag 09:00. Finalerna beräknas starta 13:15 och i år är det herrarna som inleder medan damerna avslutar.

Praktisk information om parkering, mat med mera hittar ni här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Minior
Miniormästerskapet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ungdom
U15-SM Länk till annan webbplats. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U16-SM Länk till annan webbplats. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U17-SM Länk till annan webbplats. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U18-SM Länk till annan webbplats. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U18-SM Mix Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U19-SM Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Junior-SM Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Junior-SM Mix Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering!
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senior
U23-SM Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Senior-SM Dam Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Senior-SM Herr Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Mixed SM Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering!
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Veteran
Veteran-SM 35+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 40+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 45+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 50+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 55+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 60+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto: Robert Boman.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-07-30

Senast uppdaterad: 2019-07-30

Visa fler nyheter

Sponsorer