Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Femte dagen av Beachvolley-SM bjöd på veteranmedaljer och start av Senior-SM

Idag var det 40+ samt herrarna 55+ tur att kliva upp på prispallen i Beachvolley-SM. Torsdagen markerade även starten av U15, U17 samt årets Senior-SM!

Svensk volleyboll och Beach Travels har tagit över Tylösand och spelar Beachvolley-SM på hela 52 banor i en veckas tid och under torsdagen spelades det tre SM-finaler. Först ut för dagen var herrarnas 55+ där Anders Karlson och Jan Christer Nylander gjorde upp med Jan Magnusson och Thomas Herrmann om guldmedaljerna. Karlsson/Nylander blev torsdagens första SM-vinnare efter att ha vunnit i två raka set. Setsiffrorna skrevs till 21-9 samt 21-16.

- Igår hade vi en ganska enkel grupp med två hyfsat enkla matcher men imorse hade vi en jättetuff match mot gotlänningarna och lyckades vinna med 15-13 i avgörande setet så den hade vi lika gärna kunnat torska. Sen gick det bra i finalen, då fick vi till servarna så då gick det lite bättre, sa Anders Karlsson om turneringen och SM-guldet.

Dagens andra final var den mellan Malin Axland och Malin Hellström mot Cecilia Boreström och Anna-Karin Hermansson i damernas 40+. Axland/Hellström var urstarka på centercourt och vann efter setsiffrorna 21-14 och 21-7.

- Det känns fantastiskt, vi har slitit här i vinden och med lite varierande spel men resultatet har varit bra, sammanfattade Malin Hellström.

Hellströms barn hade snappat upp att vinnarna fick lämna Tylösand med ett stort Tutti Frutti-paket och på frågan om det var barnens iver om förstapriset som motiverade spelet på centercourt svarade en skrattande Hellström;

- Självklart, då fick vi ju lite extra kraft från barnen. Så det var absolut en morot i det hela!

Torsdagens sista SM-final var en omsusad sådan. Snacket på stranden sa att herrarnas 40+ var extra tuff i år och att konkurrensen var stenhård. Andreas Gilbertson och Staffan Sahlberg samt Stefan Berglund och Joakim Hansson lyckades ta sig till final och väl där vann Berglund/Hansson efter två raka set med 21-15.

- Det här är ju idoler, de har ju vunnit så många SM och ser fortfarande vältränade och starka ut så det kändes ju omöjligt men vi lyckades. Vi spelade tight och bra så det var härligt, beskrev Stefan Berglund direkt efter SM-guldet.

Att de vann just i år menade guld-duon gjorde vinsten lite extra skön.

- Det är lite extra speciellt såklart. Med så många guld, silver och bronsvinnare genom tiderna och att få vara med i det gänget och spela ens är roligt och sen att vinna är fantastiskt, sammanfattade Joakim Hansson.

Utöver de tre finalpassen så var det även dags för gruppspelsstart i tre klasser. U15 och U17 inledde SM-turneringen under torsdagen och imorgon väntar ett avgörande i dessa klasser. Ni hittar spelschema och resultatrapportering till U15 Länk till annan webbplats. samt U17 Länk till annan webbplats. här.

Efterlängtade Senior-SM startade även under torsdagen då gruppspelet inleddes. Det tar vid även under morgondagen och mot fredagens slut startar även slutspelet för seniorerna. Avgörandet kommer under lördagen och det följer ni via Sportkanalen med start i semifinalerna som startar 09:00. Fram tills seniorernas sluttamp på lördag följer ni mästerskapet på plats i Tylösand eller via Volleykanalen. Länk till annan webbplats. Finalerna beräknas starta 13:15 och i år är det herrarna som inleder medan damerna avslutar.

Under fredagen inleds även gruppspelet i U23, 45+ samt herrarnas 60+ så det kommer spelas gott om spännande matcher från Tylösand även imorgon.


Ska ni spela under veckan? Missa inte att ni måste checka in era lag dagen innan tävlingsstart, vilket är en nyhet för i år, då det inte är några tekniska möten detta mästerskap. Ni hittar information om hur detta görs på länken till respektive tävlingsklass nedan.

Vill ni följa mästerskapet ytterligare? Grymma fotografen Robert Boman är på plats och förser oss med en rad grymma bilder från mästerskapsveckan så se till att följa Svensk Volleyboll på Facebook Länk till annan webbplats. samt Instagram Länk till annan webbplats. för att ta del av de senaste uppdateringarna från Tylösand, och glöm inte att tagga Robert Boman om ni vill sprida bilderna och stämningen vidare själva!

Praktisk information om parkering, mat med mera hittar ni här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Minior
Miniormästerskapet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ungdom
U15-SM Länk till annan webbplats. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U16-SM Länk till annan webbplats. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U17-SM Länk till annan webbplats. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U18-SM Länk till annan webbplats. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U18-SM Mix Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U19-SM Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Junior-SM Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Junior-SM Mix Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering!
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senior
U23-SM Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Senior-SM Dam Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Senior-SM Herr Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Mixed SM Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering!
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Veteran
Veteran-SM 35+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 40+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 45+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 50+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 55+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 60+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto: Robert Boman.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2019-08-01

Senast uppdaterad: 2019-08-01

Visa fler nyheter

Sponsorer