Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Seniorer klara för semi och fler ungdomsmedaljer under mästerskapets sjätte dag

Senior-SM spelades vidare och vi har nu semifinalklara seniorlag! Fredagen bjöd även på finaler i U15 och U17 samt massvis med underhållande beachvolley!

Det börjar så småningom dra ihop sig i årets Beachvolley-SM och efter fredagens spel så har vi endast två dagar kvar av mästerskapsveckan. Svensk volleyboll och Beach Travels har ju som bekant tagit över Tylösand och spelar Beachvolley-SM på hela 52 banor i en veckas tid. Fredagen bjöd på slutspel för seniorerna och finalpass för ungdomarna, närmare bestämt U15 och U17, samt gruppspel för U23, 45+ samt herrarnas 60+.

I flickornas U15 ställde Chloe Hoffman, vinnaren från U16, upp med Nellie Stjernquist och de ställdes mot Amanda Samuelsson och Lejla Arifovic. Då Hoffman/Stjernquist vann med 2-0 blev de U15-mästare på fredagskvällen.

- Det var en jämn match. Kanske inte lika jämn poängmässigt men vi spelade väldigt jämt med dem, sammanfattade Stjernquist segern som skrevs till 21-12 och 21-16.

Hoffman vann som sagt U16 häromdagen, då med Hylte/Halmstad-lagkompisen Sonja Grahn. Hoffman berättade då att de endast spelat ihop vid några enstaka tillfällen. På frågan kring hur ofta hon och Stjernquist spelat ihop svarade Hoffman;

- Vi har aldrig spelat ihop haha. Men det gick bra och vi ska spela igen nästa sommar också!

I pojkarnas U15-final hittade vi Lukas Morency och Hannes Simonsson på andra sidan nätet från Elias Sjölund och Alfred Westerlund. Setsiffrorna skrevs till 21-16 och 21-13 och guldet gick därmed till Sjölund/Westerlund som beskrev det som en tight tillställning.

- Jämn match med mycket bra från oss, sammanfattade Westerlund direkt efter matchen.

Även U17 avgjordes på fredagskvällen och de två finalerna spelades samtidigt från Tylösand. Till flickornas final hade My Ekholm och Daniella Åström samt Mathilda Granberg och Elma Olofsson tagit sig. Efter två raka setvinster heter 2019 års U17-mästare My Ekholm och Daniella Åström. Guldduon såg väldigt samspelta ut på banan men berättade att de bara spelat en turnering tillsammans tidigare.

- Jag tror att det funkar väldigt bra för att vi har väldigt kul tillsammans, då flyter det mesta på, sammanfattade Ekholm direkt efter vinsten.

Pojkfinalen bestod av Linus Isaksson och Alexander Ståhle mot Johan Ottosson och Isak Joelsson, vinnarna från U16 häromdagen. Det var Isaksson/Ståhle som skulle visa sig vara starkast för dagen då resultatet skrevs till 2-0 i deras favör. Den vinnande duon är till vardags bosatta i Thailand och de konstaterade sig att klimatet skiljde sig en aning från en svensk sommarkväll.

- Det är lite annorlunda här för det är kallare och sen är vi inte vana vid att köra med sidovind men jag tycker vi löste det bra, sa Ståhle efter prisutdelningen.

Slutspel för seniorerna

Dessutom spelades Senior-SM vidare och dagen startade med 32-delar och slutade med kvartsfinaler. Samtliga matcher med resultat hittar ni här och efter en dags spelande har vi nu semifinalklara lag i årets Seniormästerskap. Herrarna är först ut under lördagen, med start 09:00, och då ser vi Lundgren/Tegenrot mot Molin/Hellvig. Lördagens andra semifinal är den mellan Brink/Andersson och Tholse/Jonsson och den startar 10:00.

Bland damerna är det Nilsson/Ögren och Yoken/Wahlén som kliver ut på Tylösand strand först, vid 11:00, och därefter spelar Granberg/Lundqvist mot Thurin/Thurin klockan 12:00. Samtliga av seniorernas semifinaler, och de kommande SM-finalerna, sänds av Sportkanalen. Finalpassen inleds 13:15 under morgondagen.

Under finalerna är det dessutom spelstopp i samtliga klasser så räkna med ett fullsatt centercourt och grym stämning! Utöver seniorernas uppgörande kommer det även spelas gruppspel i Mixed-SM samt för våra yngsta spelare – nämligen miniormästerskapet. U23 samt 45+ och herrarnas 60+ ska även avgöras under lördagen så mästerskapets näst sista dag blir en händelserik sådan!

Ska ni spela i någon av klasserna? Missa inte att ni måste checka in era lag dagen innan tävlingsstart, vilket är en nyhet för i år, då det inte är några tekniska möten detta mästerskap. Ni hittar information om hur detta görs på länken till respektive tävlingsklass nedan.

Vill ni följa mästerskapet ytterligare? Grymma fotografen Robert Boman är på plats och förser oss med en rad grymma bilder från mästerskapsveckan så se till att följa Svensk Volleyboll på Facebook Länk till annan webbplats. samt Instagram Länk till annan webbplats. för att ta del av de senaste uppdateringarna från Tylösand, och glöm inte att tagga Robert Boman om ni vill sprida bilderna och stämningen vidare själva!

Praktisk information om parkering, mat med mera hittar ni här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Minior
Miniormästerskapet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ungdom
U15-SM Länk till annan webbplats. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U16-SM Länk till annan webbplats. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U17-SM Länk till annan webbplats. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U18-SM Länk till annan webbplats. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U18-SM Mix Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U19-SM Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Junior-SM Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Junior-SM Mix Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering!
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senior
U23-SM Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Senior-SM Dam Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Senior-SM Herr Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Mixed SM Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering!
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Veteran
Veteran-SM 35+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 40+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 45+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 50+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 55+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 60+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto: Robert Boman.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-08-02

Senast uppdaterad: 2019-08-02

Visa fler nyheter

Sponsorer