Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Göteborg laddar för tre dagars beachvolleyfest

På fredag smäller det! Nevza Beach Sweden går igång med dunder och brak när den nordeuropeiska beachvolleyeliten invaderar Beach Center och Göteborg, 1-3 november.

Nevza Beach Sweden utgör årets sista deltävling på CEV Continental Tour inom ramen för NEVZA. 32 av norra Europas bästa dam- och herrlag står redo att göra upp i sanden på Beach Center, världens största beachvolleyhall.

Göteborg Beachvolley Club står arrangör för sjunde året i följd:
- Vi är stolta över att få hit så många topplag från flera av våra grannländer och ser fram emot att få se bra matcher. De kommer definitivt ge extra krydda till den redan fantastiska atmosfär som kommer vara i Beach Center i samband med Halloween Cup, säger Anneli Friborg, ordförande i föreningen.

"Fantastiskt arrangemangsår"

- GBC har haft ett fantastiskt arrangemangsår som startade i april med en historisk första världstourtävling på svensk mark, vilket följdes upp med U20-EM i slutet på juni, också det ett historiskt evenemang; det första beachvolleyarrangemanget av sitt slag i Sverige. I och med Nevza Beach Sweden arrangerar föreningen nu alltså sin tredje internationella turnering för året. Vi är glada att GBC fortsätter växa och att de alltid söker nya möjligheter, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Bland deltagarna finns lag från Danmark, England, Finland, Island och Norge. Därutöver är också totalt 14 svenska lag (åtta dam, sex herr) med och gör upp om ära, titlar och prispengar. Flera av dem har lokalanknytning och ingår i den så kallade "GBC-familjen".

På herrsidan får vi bland annat se Göteborg Beachvolley Clubs stjärnspelare Alexander Annerstedt/Ludvig Simonsson och Martin Appelgren/Alexander Herrman utmana Nordeuropas seniorelit. På damsidan återfinns exempelvis topprankade tvillingarna Susanna och Kristina Thurin samt GBC-duon Nina Grawender/Sigrid Simonsson.

Fullt hus hela helgen

Nevza Beach Sweden utspelar sig sida vid sida med jätteturneringen Hallowen Cup som bjuder på både ungdoms-, Mixed-, Open- och Challengertävlingar med hundratals och åter hundratals spelare.

Elit, amatörer och glada motionärer inspirerar varandra och exemplifierar på bästa sätt hur beachvolley som idrott är både livslångt och för alla.

Spelschema och resultat från Nevza-tävlingen publiceras på den här sidan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Rapportering från turneringen sker på Europeiska Volleybollförbundets hemsida, CEV.lu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., samt via det officiella Facebookevenemanget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vi önskar arrangören och lagen lycka till med beachvolleybravaderna!

DAMLAG
Linda Eriksson / Sara Malmström
Nina Grawender / Sigrid Simonsson
Isabelle Påhlsson / Victoria Sahlberg
Anniken Rådström / Kristin Lind
Isabelle Reffel / Filippa Brink
Klara Ribom / Rebecka Dahlgren
Hulda Rudberg / Ellen Lindqvist
Kristina Thurin / Susanna Thurin
Komplett startfält finns via den här länken! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

HERRLAG
Alexander Annerstedt / Ludvig Simonsson
Martin Appelgren / Alexander Herrmann
Staffan Blomgren / Jakob Molin
Martin Johansson / Linus Frantzich
Linus Tholse / Viktor Jonsson
Leon Vincent / Joel Hallabro
Komplett startfält finns via den här länken! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fakta: Nevza Beach Sweden
Datum: 1-3 november
Spelplats: Beach Center, Göteborg
Lokal arrangör: Göteborg Beachvolley Club
Antal lag: 16 dam, 16 herr
Prispengar: 1500 euro / klass
Officiellt Facebookevenemang: https://www.facebook.com/events/498085747644834/?active_tab=about Länk till annan webbplats.

Om NEVZA
NEVZA (The North European Volleyball Zonal Association) utgör samlingsorganisationen för de nordeuropeiska volleybollförbund som är anslutna till Europeiska Volleybollförbundet (CEV). Medlemmarna utgörs av nationsförbunden i Danmark, Färöarna, Finland, Grönland, Island, Norge, Sverige och England. Inom ramen för NEVZA arrangeras bland annat nordeuropeiska mästerskapen i både volleyboll och beachvolley, för både landslag och klubblag på allt ifrån ungdoms- till seniornivå.

Om GBC & Beach Center
Beach Center är världens största beachvolleyhall och ägs av Göteborg Beachvolley Club, Svensk volleybolls största medlemsförening. Här finns 16 inomhusplaner samt restaurang, strandbar och gym.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-10-31

Senast uppdaterad: 2019-10-31

Visa fler nyheter

Sponsorer