Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Besked om Swedish Beach Tour dröjer

Vi närmar oss slutet av april och i normala fall brukar sommarens tourschema vid det här laget vara ute sedan länge. Men 2020 är inget vanligt år. Pågående virusutbrott och rådande samhällssituation gör att besked om årets Swedish Beach Tour dröjer.

I början av mars stod SBT-redaktionen i princip med handen på knappen, redo att trycka ut en härligt lång release som skulle förkunna de 5-6 destinationer SBT-cirkusen och den svenska beachvolleyeliten planerades invadera sommaren 2020.

Mycket har hänt sedan dess. Coronautbrottet i Sverige har gjort att offentliggörandet av tourschemat satts på vänt. Den uppkomna situationen påverkar stora delar av Svenska Volleybollförbundets verksamhet, Swedish Beach Tour inkluderat.

Coronakrisen och de restriktioner och riktlinjer som följt från regering och myndigheter har fått direkta konsekvenser för såväl förbund som arrangörer och spelare.

Exempelvis är alla förbundssanktionerade beachvolleytävlingar som låg planerade 1 april - 17 maj inställda sedan några veckor tillbaka. Om situationen kräver det kommer ytterligare tävlingsperioder ställas in, vilket kommuniceras så snart ett sådant beslut eventuellt fattas.

Det osäkra läget försvårar arbetet med SBT, i synnerhet för arrangörerna, vars jobb med planering och lokala sponsorsamarbeten kompliceras, i vissa fall så till den grad att planerade SBT-stopp kan komma att behöva strykas.

Vi fortsätter drömma om och planera för en sommar med beachvolleyfester på stränder och torg, men vi står redo att anpassa oss utifrån förutsättningarna som ges, där inget är viktigare än minskad smittspridning och människors hälsa. Även i ett scenario där en, flera eller alla planerade Swedish Beach Tour-tävlingar går att arrangera kan vi redan nu behöva förbereda oss på att 2020 års upplaga av SBT inte blir någon annan lik.

Svenska Volleybollförbundet och tilltänkta arrangörer följer tillsammans händelseutvecklingen dag för dag med målet att så snart som möjligt kunna lämna besked om sommarens SBT.

www.swedishbeachtour.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länk till annan webbplats.Foto: Robert Boman

Fler nyheter

Publicerad: 2020-04-22

Senast uppdaterad: 2020-04-22

Visa fler nyheter

Sponsorer