Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Anpassat Beachvolley-SM utan publik

26 juli - 2 augusti avgörs Beachvolley-SM 2020 på Tylösand. Vi längtar efter tävlingarna, som genomförs under förutsättning att alla - förbund, arrangör, deltagare och anhöriga - tar sitt ansvar.

2020 års upplaga av Beachvolley-SM kan och får inte bli den folkfest vi är vana vid. Rådande virusläge, samhällssituationen och polistillståndet för SM ställer nya och höga krav på arrangemanget, och för att möta dem vidtas åtgärder som på olika sätt anpassar och skalar ner såväl tävlingarna som evenemanget i sin helhet.

Antal klasser och deltagare blir färre än förra året och de många kringaktiviteterna samt läktare, tält och restaurang tas bort. Samtidigt avgränsas spelområdet av en inhägnad för att säkerställa att tävlingarna kan genomföras på ett säkert sätt.

För att tävlingarna ska kunna genomföras på ett bra sätt krävs också att alla respekterar och tar ansvar för att följa beslutade begränsningar och regler som tas fram i strävan efter att minska risken för smittspridning samt för att evenemanget ska falla inom ramen för de smittskyddsåtgärder som regering och myndigheter fastställt.

Publik ej välkommen på plats 

Ingen publik kommer vara tillåten på plats och anhöriga ska i möjligaste mån stanna hemma. Publik som följer tävlingarna vid inhägnaden kommer uppmanas att lämna området.

Endast deltagare är välkomna till Beachvolley-SM 2020. Med deltagare avses spelare, domare, andra funktionärer, coach i miniorklassen (endast en coach per lag i miniorklassen) och andra som är viktiga för tävlingarnas genomförande. Detta måste följas för att vi ska kunna genomföra SM enligt det polistillstånd som gäller för evenemanget.

- Idrotten har trots de speciella omständigheterna fått förtroendet att fortsätta arrangera nationella tävlingar med vissa begränsningar. Det, i kombination med det beviljade polistillståndet, ger oss förutsättningarna att arrangera årets Beachvolley-SM. Som specialidrottsförbund är det nu vårt ansvar att tillsammans med SM-arrangören och vår rörelse ta vara på det här förtroendet och genomföra tävlingarna på säkrast möjliga sätt, säger Martin Kihlström, förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.  

Satsning på streaming

Arrangören BeachTravels och Svenska Volleybollförbundet har tillsammans med Volleykanalen jobbat fram en streaminglösning som gör det möjligt att följa SM-turneringarna från ett stort antal banor hemifrån. Satsningen på streaming är möjlig tack vare ett samarbete mellan BeachTravels och Halmstad Stadsnät.

Mer information om streamingen kommer senare under veckan.

Medicinskt protokoll arbetas fram

Svenska Volleybollförbundet och arrangören BeachTravels kommer i samråd med Riksidrottsförbundet ta fram ett medicinskt protokoll, som presenteras senare under veckan.

Samtliga deltagare förväntas följa protokollet, som tar sitt avstamp i Folkhälsomyndighetens allmänna råd, men som också kommer innehålla ett ramverk framtaget specifikt för Beachvolley-SM 2020 och förutsättningarna som råder där.

Startfält & spelscheman

Startfält och preliminära spelscheman publiceras löpande under veckan på respektive tävlingsklass cupsida. Dessa hittas enklast via säsongskalendern Länk till annan webbplats..

Målet är att samtliga startfält ska vara publicerade senast onsdag. Preliminära spelscheman rullar ut kontinuerligt i takt med att de blir klara.

Undantag gäller för Senior-SM, vars startfält blir komplett först tisdagen den 28 juli när Junior-SM- och U18-SM-turneringarna avgjorts, från vilka de totalt åtta guld- och silverlagen (fyra dam + fyra herr) kvalificerar sig.

Vänligen notera att både startfält och spelscheman kan ändras med kort varsel då risken för förändringar/avhopp är stora i dessa tider. Spelare och coacher uppmanas därför att hålla sig uppdaterade via aktuell cupsida. Du hittar samtliga cupsidor via den här länken! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

PRESSINFO
Press/media uppmanas att i möjligaste mån bevaka SM-tävlingarna hemifrån, via stream och resultatsidor. För att underlätta bevakningen kan Svenska Volleybollförbundet vid begäran tillhandahålla pressbilder på medaljörer samt kontaktuppgifter till dessa. Sådan begäran skickas till Herman Sewelén (herman.sewelen@volleyboll.se, 073-8392849), kommunikatör på Svenska Volleybollförbundet.

Ett begränsat antal fotografer och reportrar välkomnas till Beachvolley-SM. För att få tillträde till spelområdet krävs att den som önskar bevaka tävlingarna på plats både 1) ansöker om pressackreditering och att 2) den sökande har ett nyhetsmedium som uppdragsgivare.

Ansökan om pressackreditering skickas till Herman Sewelén (herman.sewelen@volleyboll.se), kommunikatör på Svenska Volleybollförbundet. Ansökan ska innehålla namn, telefonnummer och mejladress till den sökande, samt uppgifter om uppdragsgivare och i vilken roll den sökande bevakar SM. Ansökan ska också innehålla kontaktuppgifter till uppdragsgivaren, med vilken Svenska Volleybollförbundet kan komma att kontrollera uppdraget. Den som ansöker om pressackreditering ombeds dessutom att ange om den önskar bevaka specifika matcher, lag eller spelare. Detta är viktigt då den som via pressackreditering beviljas tillträde till spelområdet endast får vistas där under begränsad tid, exempelvis under en specifik match då ett särskilt lag spelar. 

Fler nyheter

Publicerad: 2020-07-21

Senast uppdaterad: 2020-07-21

Visa fler nyheter

Sponsorer