Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley-SM: Volleykanalen livesänder åtta dagar i sträck

När folkfesten är tvungen att utebli kan den beachvolleytörstande publiken istället vända sig till Youtube och Volleykanalen som jobbar för att få till så heltäckande SM-sändningar som möjligt.

2020 års upplaga av Beachvolley-SM, som avgörs på Tylösand 26 juli - 2 augusti, kan och får inte bli den folkfest vi är vana vid. Rådande virusläge, samhällssituationen och polistillståndet för SM ställer nya och höga krav på arrangemanget, och för att möta dem vidtas åtgärder som på olika sätt anpassar och skalar ner såväl tävlingarna som evenemanget i sin helhet.

Det innebär bland annat att ingen publik kommer vara tillåten på plats, anhöriga ska i möjligaste mån stanna hemma. Publik som följer tävlingarna vid inhägnaden kommer uppmanas att lämna området.

Att inte kunna vara på plats för att se kompisen, syskonet, föräldern eller sitt barn spela beachvolley i SM-sanden är givetvis tråkigt. Därför har arrangören BeachTravels i samarbete med Halmstad Stadsnät och tillsammans med producerande Volleykanalen jobbat fram en enklare streaminglösning som kommer göra det möjligt att följa SM-turneringarna från ett stort antal banor hemifrån TV-soffan eller solstolen.

Exakt hur många banor och matcher som kommer kunna sändas är i nuläget oklart. Mer säkert blir det först på söndag när mästerskapet drar igång, men även därefter kan antalet sändningar skilja sig från dag till dag utifrån förutsättningarna som där och då råder. Sändningarnas omfattning är beroende av både yttre omständigheter, så som kapaciteten på internetuppkoppling, och tillgången till funktionärer och personal, som begränsas utifrån att endast de som är nödvändiga för tävlingarnas genomförande ska vara på plats på spelområdet.

De som vill följa sändningarna kan därmed inte förvänta sig att få se matcher som just deras favoritspelare deltar i. Med det sagt är målet att få till så heltäckande sändningar som möjligt och att alla klasser ska ingå med minst finalmatcher.

Sändningarna kablas ut via Volleykanalens Youtubekanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Klicka gärna in och prenumerera på kanalen redan nu, så håller du dig uppdaterad på när sändningarna publiceras och går live!

LÄS MER
Här är startfälten - klass för klass
Länk till annan webbplats.
Anpassat Beachvolley-SM utan publik
Länk till annan webbplats.
Allmän tävlingsinfo Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-07-24

Senast uppdaterad: 2020-07-24

Visa fler nyheter

Sponsorer