Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolleysäsongen 2021 under planering

Vi jobbar för en härlig säsong i sanden. Det utmanande arbetet med att spika 2021 års tävlingskalender pågår för fullt!

- Vi vill till att börja med tacka alla föreningar som ansökt om att arrangera beachtävlingar under 2021. Det är mycket glädjande att se hur rörelsen, trots utmaningarna som är, sluter upp med vilja, energi och ambition. Tack vare det har vi goda förutsättningar att ge landets beachvolleyspelare möjlighet att tävla den dag som omständigheterna tillåter det, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef. 

Pågående pandemi och restriktionerna som följer av den försvårar arbetet med att planera tävlingsutbudet, på alla nivåer. I nuläget är det omöjligt att veta när vi kan öppna upp för nationell tävling på bred front. Med det sagt fortskrider arbetet med målet att så snart som möjligt kunna leverera ett preliminärt spelschema till såväl spelare som arrangerande föreningar.

Stort fokus ligger också på att skapa ett hållbart koncept för säsongens elittävlingar.  
- Vi är i slutfasen av planeringen för ett nytt tävlingskoncept för Swedish Beach Tour och då med fokus på att kunna genomföra bra evenemang redan i år men även på flera års sikt. Förra året blev på grund av Corona en sommar med mycket avskalade elittävlingar som planerades med kort varsel. Men det skapade också en del idéer som gör att vi i år kommer uppgradera det upplägget och samtidigt ser en stor utvecklingspotential för framtiden, säger Simon Dahl, VD på Sveab.

Sedan tidigare är kommunicerat att 2021 års upplaga av Beachvolley-SM avgörs 1-8 augusti på Tylösand. I nuläget planerar Svenska Volleybollförbundet och arrangören BeachTravels för ett liknande tävlingsupplägg som under 2020, med begränsningar i antal deltagande lag, för att kunna hantera eventuella restriktioner och rekommendationer. Vilka klasser som spelas samt vilka dagar de avgörs kommuniceras under andra halvan av februari.

Vi tackar alla för tålamodet och förståelsen som visas under pågående pandemi när vi som rörelse ställs inför utmaningar som saknar motstycke genom volleybollhistorien. 

Uppdateringar kommuniceras via volleyboll.se samt direkt till föreningar som ansökt om sanktion för rankinggrundande tävlingar. Frågor om elittävlingar ställs till projektledare Emma Andersson  (emma.andersson@volleyboll.se). Frågor om övriga tävlingar ställs till Svenska Volleybollförbundets tävlingsledning (tl@volleyboll.se).

Fler nyheter

Publicerad: 2021-02-12

Senast uppdaterad: 2021-02-12

Visa fler nyheter

Sponsorer