Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sommarens beachvolleytävlingar rullas ut

Äntligen börjar säsongskalender fyllas upp med rankinggrundande turneringar inför sommaren, med förhoppning om en lång och tävlingsfylld beachvolleysäsong för alla!

Gällande restriktioner gör att det i nuläget är ovisst när nationella beachvolleytävlingar kan startas upp. Därmed finns inget fastställt datum för när de första tävlingarna i realiteten kan starta. Arrangerande föreningar har trots detta redan nu ombetts att uppdatera säsongskalendern med sina tilldelade tävlingar för att stå startklara så fort det ges klartecken. Som restriktionerna ser ut nu blir det inga tävlingar före 17 maj.

Utifrån den framskjutna tävlingsstarten kommer tävlingsperiod 1, som i originalplanen sträckte sig fram till den 4 april, förlängas till dess att första tävlingshelgen genomförts. 2020 års tävlingsperiod 12 kommer inte att korrigeras i efterhand trots att endast ett fåtal tävlingar kunde genomföras. 

Sverigerankingen 

Sverigerankingen får en delvis ny skepnad år 2021. Tidigare fanns rankingpoäng och entrypoäng. Rankingpoäng användes främst till seedning i ungdoms- och veteranklasser medan entrypoäng användes för seedning på seniortävlingar och på vissa nivåer även för att fastställa startfältet.

Skillnaden blir nu att rankingpoäng försvinner helt och hållet och att entrypoäng byter namn till poäng. De fem bästa resultaten från de tio senaste tävlingsperioderna kommer att användas i alla tävlingsklasser där poäng styr seedning, samt för att fastställa startfält från trestjärniga tävlingar och uppåt (SBT Challenger, SBT Master, SBT 5-Star, SM och SBT final).

Stöd för arrangörer 

En samlingsplats för arrangörer av beachvolleytävlingar har skapats i Teams. Där kommer nyttig information att läggas upp, så som lathundar och instruktionsfilmer.  Önskar er förening ha tillgång till forumet? Vänligen skicka mailadress till emma.andersson@volleyboll.se

Foto: Robert Boman

Fler nyheter

Publicerad: 2021-04-15

Senast uppdaterad: 2021-04-15

Visa fler nyheter

Sponsorer