Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

FIVB World Tour: Åhman/Hellvig i nytt storkval i Cancun

Ny vecka, nytt kval i FIVB World Tour Cancun Hub för våra 19-åriga beachvolleystjärnor David Åhman och Jonatan Hellvig!

I kraft av rankingpoängen som följde av niondeplatsen och prestationerna mot världseliten vid den fyrstjärniga WT-turneringen i Doha för en dryg månad sedan har David Åhman (IKSU) och Jonatan Hellvig (Lidingö SK) klättrat rejält på världsrankingen. Därmed öppnas nya dörrar till de stora beachvolleyturneringarna.

Duon är inne i en extremt intensiv period som utspelar sig i Cancun, Mexiko, där hela tre 4 Star-turneringar avgörs på en och samma plats inom loppet av några få veckor. Tävlingarna går under samlingsnamnet Cancun Hub, som är den första i sitt slag. Tävlingskonceptet minimerar resandet för spelarna och möjliggör en säkrare tävlingsmiljö.

Sedan drygt en vecka befinner sig David och Jonatan i ”bubblan” tillsammans med förbundskapten Rasmus Jonsson. I kvalet till den inledande turneringen blev det respass i den första omgången efter 17-21, 21-23 mot skickliga amerikanerna Schalk/Brunner. Torsdagen den 22 april får 19-åringarna en ny chans att kvala sig in i Main draw när andra den turneringen startar. 19:00 svensk tid utmanar Bouter/Penninga, Nederländerna, på andra sidan nät.

Utöver den uppenbara spänningen att följa våra svenska killar så fortsätter kampen om OS-platserna när världstoppen drabbar samman i Mexiko. 

Main draw inleds fredagen den 23 april med gruppspel och fortsätter sedan med slutspel.

Under turneringarna publiceras dagliga uppdateringar på Svensk volleybolls kanaler i sociala medier. Följ också Åhman/Hellvig (@ahmanhellvigbeach) via Instagram! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Livestreaming via FIVB:s Youtube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCHQUWveEpeO1KTkwbDn6jNA Länk till annan webbplats. 

Startfält, resultat och spelscheman för respektive turnering hittar du via länkarna nedan: 

Turnering 2, 22-26 april: 
https://www.volleyball.world/en/beachvolleyball/worldtour/2021/1015 Länk till annan webbplats. 

Turnering 3, 28 april-2 maj: 
https://www.volleyball.world/en/beachvolleyball/worldtour/2021/1016 Länk till annan webbplats. 

Turnering 1, 16-20 april: 
https://www.volleyball.world/en/beachvolleyball/worldtour/2021/1014 Länk till annan webbplats. 

Fler nyheter

Publicerad: 2021-04-22

Senast uppdaterad: 2021-04-22

Visa fler nyheter

Sponsorer