Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska mästarna donerar Hejapriset till fem olika föreningar

En vecka har snart gått sedan Beach-SM avslutades på Tylösand. Utöver att tävlingen korar svenska mästare inom flertalet klassar är veckan också en viktig mötesplats för beachvolley-Sverige.

Under hela veckan arrangerades prova-på träningar på stranden dit alla välkomnades att testa konceptet Urban volley. När seniortävlingarna avgjordes delades inte bara SM-titlar ut utan även ”Hejapriset”. Genom Hejapriset fick vinnarna 5.000 kr vardera att donera till valfri klubb inom Svensk volleyboll.

Både prova-på aktiviteten och priset är en del av projektet ”Tillsammans för fler i rörelse”, ett samarbete mellan Svenska spel, Riksidrottsförbundet och specialidrottsförbund som syftar i att få fler i rörelse och sänka tröskeln till idrotten. Pristagarna valde att tillägna stödet till fem olika föreningarna runt om i landet.  

Anna Rydenberg och Sara Malmström valde Göteborg Beachvolley Club 

- Vi vill skänka pengarna till GBC för att de har en stor ungdomsverksamhet som vi hoppas kommer kunna växa ännu mer och ge fler chansen att upptäcka vår fantastiska sport! säger Anna Rydenberg och Sara Malmström. 

David Åhman valde IKSU Beach 

- Med hjälp av detta bidrag hoppas jag att IKSU Beach kan utveckla sin ungdomsverksamhet ännu mer så att fler får samma möjlighet som mig att upptäcka denna roliga sport, även i kalla Umeå, säger David Åhman. 

Jonathan Hellvig valde Lidingö SK 

- Lidingö SK är min moderklubb som jag fortfarande spelar för. Nu har Lidingö en växande ungdomsverksamhet så det känns jättebra att ge Hejapriset till Lidingö SK, säger Jonathan Hellvig. 

 

Felicia Granberg valde Stöcke IF 

- Stöcke volleyboll har många engagerade ledare där fokus är att få många ungdomar att idrotta och känna glädje till idrott. Föreningen är alltid välkomnande vare sig man är spelare, förälder eller tränare. De har lyckats få en positiv jargong i föreningen. Därför föll mitt val på Stöcke volleyboll! säger Felicia Granberg.  

Philip Franzon valde Beachbrothers BC 

- Jag väljer att donera pengarna till Beachbrothers BC för att det är min moderklubb och jag vet att det finns eldsjälar som bedriver ungdomsverksamhet där, säger Philip Franzon. 
Foto: Robert Boman (damer och herrar) samt Mikael Sjödin (mixed). 

Fler nyheter

Publicerad: 2021-08-13

Senast uppdaterad: 2021-08-13

Visa fler nyheter

Sponsorer