Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Swedish Beach Tour: Storevenemang i Göteborg sätter fart på touren i påsk

Redan under långfredagen inleds årets Swedish Beach Tour med Göteborgs 4-stjärniga elittävling. Rekordtidigt. ”Äntligen får man smaka på lite tävling igen”, säger hemmafavoriten och svenska mästarinnan Sara Malmström.

SBT 4* Göteborg är en tvådagarstävling med 12 lag per kön. Det blir intensivt för spelarna. Går man till final blir det fyra till sex matcher inom loppet av 30 timmar.

Första tourstoppet för eliten ingår som del av den traditionsenliga stortävlingen Easter Cup som i år lockar över 300 spelare i de olika klasserna i Beach Center i Kviberg.

– Det blir fullt ös här. Nu är det längesen vi hade en riktigt stort evememang utan begränsningar, men vi är redo, säger Sandra Krook i arrangerande GBC.

Den fyrstjärniga SBT-tävlingen sätter tre olika rekord. Aldrig tidigare har den svenska touren för beachvolleyeliten startat så här tidigt på säsongen. Aldrig tidigare har en deltävling spelats inomhus. Aldrig tidigare har samma förening arrangerat två tourstopp samma säsong.

– Det är extra kul att spela på hemmaplan, och jag vet att det alltid är mycket folk och härlig stämning när GBC arrangerar, säger Sara Malmström.

SBT:s elitsäsong inleds med bekanta namn som förstaseedade lag. Tina Thurin/Sanna Thurin, 08 Beachvolley Club, toppar damernas startfält medan hemmafavoriterna Martin Appelgren/Alexander Herrmann, Göteborg Beachvolley Club, anför herrarnas dito.

Men där bakom hittar vi en rad nya konstellationer. Svenska mästarinnan från GBC, Sara Malmström, har slagit sig ihop med klubbkamraten Klara Ribom och de seedas tvåa i fältet. På herrsidans andraseedade plats hittar vi den tidigare svenske mästaren från Nyköping, Linus Tholse, som har hittat en ny partner i GBC:aren Stefan Andreasson.

– Det känns spännande att gå in i säsongen med ett nytt partnerskap, och få känna varandra på pulsen lite innan utomhussäsongen drar i gång om några veckor. För mig är det viktiga den här helgen att utvecklas som lag, och såklart att få möta alla andra spelare som man inte spelat mot sedan förra sommaren, säger Malmström.

Som beachvolleyspelare så här års brukar hungern på tävlingssäsongen vara stor.

– Det känns superroligt att äntligen få smaka på lite tävling igen efter en lång försäsong, forstätter hon.

-----

Volleykanalen streamar på YouTube här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Startfälten med seedningar finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Spelschema och resultat finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Allt om Swedish Beach Tour finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Information om Easter Cup finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..Fler nyheter

Publicerad: 2022-04-14

Senast uppdaterad: 2022-04-14

Visa fler nyheter

Sponsorer