Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Swedish Beach Tour: Åhus är tillbaka med 5-stjärnigt tourstopp

Åhus står återigen som värd för en 5-stjärnigt tourstopp i slutet av juli. I potten finns nu 40.000:- i prispengar. ”Precis som utlovat”, säger arrangören Hans Isaksson.

Åhus kom in på den svenska beachvolleyscenen under 2021 och arrangerade en lyckad beachvolleyvecka med Swedish Beach Tour som kronjuvelen i schemat.

Nu är Åhus tillbaka på SBT-schemat och datumen att lägga på minnet är fredag 29 och lördag 30 juli.

– För andra året i rad kör vi en 5-stjärnig tävling och som utlovat höjer vi prispengarna till en ny nivå. Vi är på samma strand som är förberedd för hur mycket beachvolley som helst och som har en bra infrastruktur. Vi välkomnar beachvolley-Sverige hela veckan, säger Hans Isaksson hos arrangören Slow Down Beachvolley.

Hela veckan betyder att den startar måndag 25 juli med en rad evenemang som leder fram till helgens 5-stjärniga SBT.

Som förra året arrangeras en turnering i fyrmanna-beachvolley i två dagar, följt av King/Queen of the Court och miniorturnering. En nyhet är en tvågenerationsturnering där två spelare från olika generationer spelar beachvolley ihop. Här finns ingen reglering av ålder eller kön.

– Vi tänkte utse Sveriges bästa beachvolleyfamilj, säger Isaksson och låter förstå att här är en möjlighet för föräldrar att spela med sina barn och vice versa.

Lägg därtill träningsgrupper på alla nivåer. På många sätt kan det här vara en bra uppladdning inför Beach-SM veckan på Tylösand.

– Förra året var det många av deltagarna som stannade hela veckan, med tanke på utbudet och den stora möjligheten till bra boende i stugor, campingar, vandrarhem och hotell. Vi har en hel vecka med spännande program. Fyrmanna betyder att beach möter inomhus. Därifrån till helgens SBT med svenska elitspelare gör det här bra.

Förra året vann Fanny Åhman/Hanna Hellvig och Linus Tholse/Jakob Wijk Tegenrot SBT-tävlingen i Åhus.-----

Mer om hela Swedish Beach Tour finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mer om Slow Down Beachfestival finns på arrangörens hemsida här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2022-04-25

Senast uppdaterad: 2022-04-25

Visa fler nyheter

Sponsorer