Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Swedish Beach Tour: Andersson/Brink gör comeback i Habo

Sensation och internationellt genombrott med brons i U20-EM 2019. SM-final mot Åhman/Hellvig 2020. Sedan har det varit tyst. Tills nu. "Nu är vi sugna", säger Alfred Brink.

Joel Andersson och Alfred Brink tog beachvolley-Europa med storm när de båda överraskande tog medalj i U20-EM i Göteborg 2019.

De följde upp med SM-brons och SBT-vinst i Kalmar samma år.
Året därpå, präglat av covidrestriktioner, vann de SBT-tävlingen i Göteborg och gick till SM-final mot David Åhman/Jonatan Hellvig som de pressade till tre set.

Men skador har gjort att de inte spelat beachvolley ihop sedan den tiden. Joel opererade en arm 2020 och ”Affi” ett knä 2021. Samtidigt har inomhusspel med både Hylte/Halmstad i elitserien och landslagsspel nu på slutet upptagit deras tid.

Men nu är det dags för beachen igen. Senaste helgen vann de en 3-stjärnig SBT i Lund, motsvarande tidigare Challenger, och nu i helgen är det dags för en elittävling också.

– Jag har inte spelat beach på (nästan) två år, så det ska bli kul. Och det blev naturligt att spela med Joel igen. Han hade egentligen tänkt operera ut en plåtbit från armen, men nu ska han inte det och då är vi sugna på att spela ihop igen, säger Brink.

Det är Habo Wolley som arrangerar årets tredje 4-stjärniga event på Swedish Beach Tour.

– Det kan bli jobbigt. Det är tung sand där, men inte svårhoppat ändå. Och Joel är bra på att springa så vi gillar det. Det ska vara fint väder också sägs det, med mycket folk. Det blir kul, säger Alfred.

Andersson/Brink spetsar till ett redan tufft startfält med bland andra Martin Appelgren/Alexander Herrmann, som kommer hem från Beach Pro Tour Future-kval i Klaipeda, Litauen, och det nybildade laget Linus Tholse/Simon Bohman.

– Kul att få möta topplagen. Appelgren/Herrmann är alltid med där uppe och Tholse har ingen dålig partner direkt. Det blir tuffa matcher, säger ”Affi”.

-----

damsidan saknas får vi se många spännande starter, eller vad sägs om den unga hemmaspelaren Line Andersson ihop med etablerade Umeåprofilen Felicia Granberg? Förra tävlingens vinnare från Värnamo, Ella Sandberg och Frida Johansson, sitter i en helt ny sits som ska försöka svara upp mot segern i Ljungby. Håll också ett öga på den superunga landskronaiten Emilia Saxne ihop med göteborgska Ellen Lindqvist.

Favoritskapet bär annars rimligen etablerade Sofia Ögren och Sara Cavretti som nu spelar ihop.

-----

SBT 4* Habo streamas av Volleykanalen på YouTube här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Spelschema och resultat i SBT 4* Habo finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hemsidan för Swedish Beach Tour finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..Fler nyheter

Publicerad: 2022-06-03

Senast uppdaterad: 2022-06-03

Visa fler nyheter

Sponsorer