Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Swedish Beach Tour: Tourfinalen i Ljungby

Det blir Ljungby som arrangerar årets tourfinal. Och det blir med nytt finalkoncept: 16 plus 16 lag. ”Det kommer bli en fin tävling”, lovar Anders Johansson i arrangerande Ljungby Volley.

För första året i Swedish Beach Tours historia arrangerar samma klubb två tävlingar för eliten: Göteborg BC.
Och nu passar Ljungby Volley på att göra samma sak.

Årets andra deltävling spelades i Kronoskogen, och med mycket mersmak tar sig klubben an Tourfinalen på samma plats. Datumen är 13-14 augusti.

– Vi har alla möjliga bra förutsättningar att enkelt kunna sätta upp en fin tävling, menar Johansson.

Tourfinalen har en fin tradition i svensk beachvolley, och kan betraktas som SBT:s slutspel. Bland annat är rankingpoängen de högsta av alla säsongens deltävlingar. I flera decennier har konceptet varit åtta lag per kön, men i år utökas startfältet till 16.

Ljungbys deltävling i maj slutade med segrar för Linus Tholse/Christofer Lewin och Ella Sandberg/Frida Johansson. Men den innehöll också en del regn, och därför är arrangörerna sugna på att få visa upp sin fina anläggning i förhoppningsvis bästa förutsättningar.

– Vi tycker det är så skoj och har så fina banor och fina förutsättningar. Det gör det enkelt att arrangera. Vi har en fast anläggning med 12 banor och allt är förberett med läktare, ström, internet.  

Folk blir väldigt förvånade när de kommer första gången att allt finns och att inramningen är väldigt trevlig, säger Anders Johansson.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-06-14

Senast uppdaterad: 2022-06-14

Visa fler nyheter

Sponsorer