Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Swedish Beach Tour: Hemmahopp när SBT 5* Åhus drar igång

Fredag-lördag spelas SBT i Åhus där det unga hemmahoppet Linus Isaksson har slagit sig ihop med den ärrade veteranen Alexander Annerstedt. ”Han är ung och lovande. Det passar mig”, säger Annerstedt glatt.

Åhus och arrangören Slow Down Beachvolley är tillbaka med en tourtävling för den svenska eliten för andra året i rad.

I damklassen ska Sara Malmström/Klara Ribom försöka försvara segern i Kalmar senast.

De kan få tufft motstånd från å ena sidan Slow Downs egen Helene Jernbeck och å andra sidan Sofia Ögren som tillsammans vann en SBT för ett par veckor sedan. Den här veckan spelar Jernbeck med den rutinerade Camilla Nilsson och Ögren har slagit sina påsar ihop med den likaledes meriterade Tora Hansson – som gick till final i Ljungby där en skada stoppade henne.

Emilia Saxne är hemma från succén i U20-EM och spelar nu med Sanna Madestam. En annan intressant start gör Ellen Lindqvist ihop med den trefaldiga svenska mästaren Anne-Lie Rininsland.

Kuriosa: Anne-Lie Rininsland/Camilla Nilsson vann SM redan 2006.


På herrsidan i SBT 5* i Åhus har vi de totalt sett två bästa lagen på SBT hittills i år i form av Linus Tholse/Jakob Tegenrot, segrare i Umeå, och Martin Appelgren/Alexander Herrmann, segrare i Göteborg. Till favoritskapet hör även Simon Bohman/Jakob Molin.

Men Linus Isaksson, som spelar för arrangerande Slow Down Beachvolley, kan också få ett finger med i spelet. Linus ihop med ordinarie partnern Theo Grahn vann överraskande den sista deltävlingen förra säsongen i Umeå. Nu är Grahn skadad.

– Jag har spelat runt lite i år i stället. Först med Elias Sjölund, sedan Jakob Ekman och därefter Jakob Molin. Det har som bäst blivit kvartsfinal i år, säger Linus.

I Kalmar förra veckan slog han sina påsar ihop med den rutinerade GBC-spelaren Alexander Annerstedt. Det blev sorti mot Bohman/Molin då.

Men nu är försutsättningarna annorlunda. Den djupa sanden i Kalmar har bytts mot det hårdare underlaget i Åhus.

 – Det ska bli kul. Vi sa att Kalmar skulle vara träning. Det som behövs för mig en stor blockare så det här känns bra, säger Isaksson.

Annerstedt har inte spelat så många tävlingar i år, men med Isaksson har han nu kommit igång.

– Linus är ung och lovande och snabb och bra i försvar. Förhoppningsvis gräver han bollar som jag kan passa smörpass på, säger Annerstedt med ett leende.

Andra lag som kan vilja vara med och kämpa om pallplatserna är Fabian Isaksson/Martin Johansson och Umeå-paret Erik Liljestrand/Philip Franzon där den senare var i semifinal i Åhus förra året.

Annerstedt ser fram emot tävlingen i Åhus.

 – Aldrig varit i Åhus förut. Jag har hört att det ska vara ett bra event med mycket folk och bra stämning, säger Annerstedt.

-----

Veckan i Åhus har varit händelserik med en rad spännande evenemang och aktiviteter som fyrmanna-beachvolley på hög nivå under måndag-tisdag.

Sedan spelades King of the Beach onsdag med många svenska elitspelare. Kung blev Joel Andersson och drottning blev Helene Jernbeck.

Och under torsdagen arrangerades det spännande konceptet två-generationers där man kan sätt aupp lag inom familjen.

-----

Spelschema och resultat från SBT 5* i Åhus finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Streaming från SBT 5* i Åhus finns både på Slow Down Beachvolley Live:s YouTube-kanal här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Volleykanalens YouTube-kanal här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Allt om Swedish Beach Tour finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2022-07-28

Senast uppdaterad: 2022-07-28

Visa fler nyheter

Sponsorer