Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beach Pro Tour: Åhman/Hellvig utmanar på paradisön

12-16 oktober spelas världstourtävling på Maldiverna. Svenska Europamästarna David Åhman och Jonatan Hellvig kliver direkt in i main draw, som inleds under torsdagen.

Senast duon ställde upp i en världstourtävling på Challenge-nivå var i turkiska Kusadasi i maj. Hur det slutade? Med att David och Jonatan fick ställa sig högst upp på pallen!

Sedan dess har de på allvar slagit sig in i den absoluta världseliten. Augusti månads sensationella EM-guld i München, Tyskland, gjorde den saken klar för allt och alla. Det följdes snart därpå upp av en andraplats vid King of the Court Europaean Finals som avgjordes i Utrecht i september.

Nu har det snart gått en månad sedan de tävlade senast. Så här går killarnas tankar inför stundande turnering:
- Verkligen ett häftigt ställe att spela - kommer bli kul. Ser ut att bli mycket regn i veckan, så det får vi ställa in oss på. Vi kommer kunna köra ett par träningspass innan turneringen börjar. Vi kommer vara redo!

David och Jonatan är seedade tvåa efter Qatars Cherif/Ahmed, sjua på världsrankingen. Vilka gruppmotståndarna blir samt hur spelschemat kommer se ut i detalj blir klart efter onsdagens kvalspel. Håll utkik på FIVB:s officiella turneringssajt. Länk till annan webbplats.

Hela turneringen sänds på Volleyball TV Länk till annan webbplats.!

Följ Svensk volleyboll på Facebook Länk till annan webbplats. och Instagram Länk till annan webbplats. för dagliga uppdateringar. Rapport publiceras på volleyboll.se efter turneringens avslut.

Beach Pro Tour Maldives
Datum: 12-16 oktober
Antal lag: 24 i main draw, upp till 32 i kvalturneringen
Prispengar: 75 000 USD
Format: Modifierat gruppspel med totalt sex grupper om fyra lag i varje i första fasen av main draw, följt av singeleliminering i det efterföljande slutspelet.
Officiell turneringssajt: https://en.volleyballworld.com/beachvolleyball/competitions/beach-pro-tour-2022/events/challenge/maldives/ Länk till annan webbplats.
Livestream: https://www.welcome.volleyballworld.tv/ Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-10-12

Senast uppdaterad: 2022-10-12

Visa fler nyheter

Sponsorer