Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beach Pro Tour: Åhman/Hellvigs nya skalp - pallplats på Maldiverna

David Åhman och Jonatan Hellvig fortsätter sin fantastiska resultatrad. Efter augusti månads EM-guld och andraplatsen vid King of the Court European Finals i september följde duon upp med en ny pallplats under veckans världstourtävling på Maldiverna.

David Åhman och Jonatan Hellvig har haft ett intensivt slut på veckan. I fredags klev de direkt in i main draw som andraseedade i världstourtävlingen, som utgjorde en Beach Pro Tour Challenge, vilket är den näst högsta nivån.

Duon stormade fram genom både gruppspel, åttondelsfinal och kvartsfinal utan att förlora ett enda set och fann sig plötsligt i söndagens finalspel.

Under tidiga morgontimmarna radade Qatars superstjärnor Cherif/Ahmed - världsettor 2021 - upp på andra sidan nät i semifinalen. Drabbningen blev stentuff - och när krutröken hade lagt sig stod

 Åhman/Hellvig som förlorare efter att ha tvingats kapitulera via 21-15, 12-21, 13-15.

Någon tid att gräma sig fanns dock inte. Här var det snabb omladdning som gällde, både mentalt och fysiskt. Redan 12:00 var det nämligen dags för bronsfinal. 

Väl där hittade vår blågula beachvolleyduo tillbaka till vinnarspåret när de vann övertygande med 2-0 (21-14, 21-18) mot Ukrainas Popov/Reznik. 

- Som helhet har vi gjort en bra turnering. Förutom semin mot Qatar har vi vunnit alla matcher med 2-0. Qatar är ett av världens absolut bästa lag och vi förlorar den matchen med minsta möjliga marginal. Det vi är mest nöjda med är att vi har spelat så här stabilt i hård vind. Vinden gör det svårare att utnyttja fördelarna med den snabba spelstilen som vi har. Att trots det prestera så här bra är riktigt starkt. Vi tar med oss bronsmedaljen hem och viktiga rankingpoäng inför att OS-kvalet som börjar 1 januari, säger förbundskapten Rasmus Jonsson.

Beach Pro Tour Maldives
Datum: 12-16 oktober


Antal lag: 24 i main draw, upp till 32 i kvalturneringen
Prispengar: 75 000 USD
Format: Modifierat gruppspel med totalt sex grupper om fyra lag i varje i första fasen av main draw, följt av singeleliminering i det efterföljande slutspelet.
Officiell turneringssajt med spelscheman, resultat m.m.: https://en.volleyballworld.com/beachvolleyball/competitions/beach-pro-tour-2022/events/challenge/maldives/ Länk till annan webbplats.
Livestream: https://www.welcome.volleyballworld.tv/ Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-10-16

Senast uppdaterad: 2022-10-16

Visa fler nyheter

Sponsorer