Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beach Pro Tour: Åhman/Hellvig jagar ny pallplats och viktiga rankingpoäng

Svenska Europamästarna David Åhman och Jonatan Hellvig kliver direkt in i main draw när världstouren rullar vidare till Dubai 27-30 oktober.

Åhman/Hellvig har ett fantastiskt fint facit det senaste halvåret. Augusti månads sensationella EM-guld i München sticker givetvis ut. Dessutom finns ytterligare trippla pallplatser att stoltsera med.

Två av dessa har kommit på Beach Pro Tour Challenge-tävlingar, den näst högsta nivån på världstouren. I maj fick man ställa sig högst upp på pallen i Kusadasi, Turkiet, och för ett par veckor sedan blev det en tredjeplats på Maldiverna.

Nu är det dags igen. En ny Challenge-tävling avgörs 27-30 oktober och siktet är inställt på att samla ytterligare viktiga rankingpoäng, allt för att skaffa sig ett så bra utgångsläge som möjligt till OS-kvalet som startar i samband med årsskiftet.

David och Jonatan är högst seedat av alla lag. Bland utmanarna finns exempelvis Carambula/Rossi (ITA), Sowa/Pfretzschner (GER) och Krou/Gauthier-Rat (FRA). Vilka gruppmotståndarna blir samt hur spelschemat kommer se ut i detalj blir klart efter torsdagens kvalspel. Håll utkik på FIVB:s officiella turneringssajt. Länk till annan webbplats.

Hela turneringen sänds på Volleyball TV Länk till annan webbplats.!

Följ Svensk volleyboll på Facebook Länk till annan webbplats. och Instagram Länk till annan webbplats. för dagliga uppdateringar. Rapport publiceras på volleyboll.se efter turneringens avslut.

Beach Pro Tour Dubai
Datum: 27-30 oktober
Antal lag: 24 i main draw, upp till 32 i kvalturneringen
Prispengar: 75 000 USD
Format: Modifierat gruppspel med totalt sex grupper om fyra lag i varje i första fasen av main draw, följt av singeleliminering i det efterföljande slutspelet.
Officiell turneringssajt: https://en.volleyballworld.com/beachvolleyball/competitions/beach-pro-tour-2022/events/challenge/dubai-uae-2/ Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-10-26

Senast uppdaterad: 2022-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer