Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beach Pro Tour: Guld till Åhman/Hellvig efter dubbla finaldagskrossar

Unga svenska beachvolleyfenomenen Åhman/Hellvig fortsätter sin fantastiska resultatrad. Under söndagen säkrade duon pallplats för fjärde (!) storturneringen i följd när de vann Beach Pro Tour Challenge Dubai, som avgjordes torsdag till söndag.

EM-guld i augusti, andraplats vid King of the Court European Finals i september, tredjepris i världstourtävlingen på Maldiverna för ett par veckor sedan. Och nu alltså på toppen av podiet i Dubai. Beachvolleylivet leker för David Åhman, 20, och Jonatan Hellvig, 21!

Duon har haft ett intensivt slut på veckan. I fredags klev de direkt in i main draw som förstaseedade i veckans världstourtävling, som utgjorde en Beach Pro Tour Challenge, vilket är den näst högsta nivån.

Svenskarna stormade fram genom både gruppspel, åttondelsfinal och kvartsfinal och förlorade bara ett enda set längs vägen, varför de plötsligt fann sig i söndagens finalspel.

Under morgontimmarna svensk tid besegrades schweizarna Heidrich/Dillier i stor stil (21-15, 21-12), varpå det var dukat för guldmatch mot argentinska bröderna Nicolas och Tomas Capogrosso under kvällen.

Väl där blev det ny kross. Åhman/Hellvig var skoningslösa och visade upp sitt fulla register till publikens stora förtjusning. Siffrorna skevs till hela 21-17, 21-12.

- Det är riktigt starkt att vinna sex raka matcher och det ger oss viktiga rankingpoäng inför att OS-kvalet börjar i januari, säger förbundskapten Rasmus Jonsson och fortsätter:

- Vi fick slita lite mer för att vinna vårt servemottagningsanfall än tidigare i turneringen. Men anfallet på andrabollen funkade bra och avlastade mycket. I andra set så får vi bra grepp på den äldre Capogrosso-brodern och det gör att vi vinner andra set stort.

Samtliga matcher visades live på www.volleyballworld.tv Länk till annan webbplats. och går att se i efterhand. Abonnemang krävs!

Beach Pro Tour Challenge Dubai
Datum: 27-30 oktober
Antal lag: 24 i main draw, upp till 32 i kvalturneringen
Prispengar: 75 000 USD
Format: Modifierat gruppspel med totalt sex grupper om fyra lag i varje i första fasen av main draw, följt av singeleliminering i det efterföljande slutspelet.
Officiell turneringssajt: https://en.volleyballworld.com/beachvolleyball/competitions/beach-pro-tour-2022/events/challenge/dubai-uae-2/ Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-10-30

Senast uppdaterad: 2022-10-30

Visa fler nyheter

Sponsorer