Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hopp om blågula topplaceringar när Nevza Beach Sweden avgörs i helgen

Volleyboll.se har tagit tempen på några av de svenska toppspelarna inför helgens internationella beachvolleyturnering, Nevza Beach Sweden, som spelas i Göteborg fredag till söndag!

Efter ett par års uppehåll till följd av pandemin är nordeuropeiska beachvolleytouren äntligen tillbaka i Sverige för säsongens sista deltävling när Nevza Beach Sweden avgörs 4-6 november.

40 av Nordeuropas bästa beachvolleylag (20 dam, 20 herr) gör sig i skrivande stund redo att kliva ner i sanden i Beach Center, världens största beachvolleyhall, för att göra upp om ära, prispengar och internationella rankingpoäng.

Och det finns gott hopp om blågula framgångar på hemmaplan. Hela 15 svenska lag återfinns i startfältet; fem på herrsidan och ytterligare hela nio på damsidan.

Arrangören Göteborg Beachvolley Club har mängder av representanter som är med och utmanar. Bland annat får vi se GBC-stjärnan Martin Appelgren – en av svensk beachvolleys mest framgångsrika herrspelare under de senaste åren – bilda lag med jättetalangen Jacob Hölting Nilsson, som i somras vann U22-EM tillsammans med David Åhman.

"Ett och annat knep"

Appelgren om att spela tillsammans med Hölting Nilsson:
- Jag ser fram emot helgen och att spela med Jacob. Han har utvecklats mycket senaste året och imponerat på mig, så det blir fint att ha honom på samma sida nätet.  Vi gjorde vårt första träningspass ihop onsdag kväll, så vi kan väl inte ställa alltför höga krav på oss i helgen. Vi får ta en match i taget och förhoppningsvis bli mer och mer samspelta. Om vi får det att stämma kan det blir riktigt bra tror jag.

Och Hölting Nilsson om att lira med Appelgren:
- Det ska bli riktigt roligt att spela i helgen. Som sagt så har vi inte aldrig spelat tillsammans tidigare så vi får försöka hitta varandra under turneringens gång. Lyckas vi få igång spelet tillsammans så tror jag absolut att vi kan ha chans att utmana om medaljerna. Martin har ju betydligt mer rutin av internationellt spel än vad jag har så förhoppningsvis kan man sno ett och annat knep från honom.

Martin Appelgren stärks av att ha hemmapubliken i ryggen:  

- Såklart alltid extra kul att spela på hemmaplan – ska passa på att njuta så mycket det går. Förhoppningsvis blir det bra publikstöd och lite hemmafördel då man gjort många timmar i Beach Center.


Tvillingarna Thurin är ett av hela nio svenska damlag som kommer till start i Nevza Beach Sweden. Foto: Johanna Svensson.

Formbesked från "Thurinarna"


På damsidan återfinns exempelvis tvillingarna Tina och Sanna Thurin som i juli tog en fin fjärdeplats på världstouren, Beach Pro Tour:

- Vi ser fram emot Nevza, alltid extra roligt att möta lag från våra grannländer. Det är många bra lag som deltar så vi kommer spela vårt absolut bästa för att nå en så bra placering som möjligt, säger tvillingduon.

Vid senaste Nevza-tävlingen i Odannesand blev det en bronspeng för Sanna och Tina. Förhoppningen är att nå en ny framskjuten placering i helgen:
- Nu är det några månader sedan vi tävlade, men vi har haft många bra träningar i nya hallen i Huddinge med coach Matte (Mattias Magnusson, reds. anm.) i ryggen, så formen känns bra!

Volleykanalen livesänder från fyra banor tävlingen igenom. Kolla in sändningarna på Youtube! Länk till annan webbplats.
Spelschema och resultat uppdateras löpande på den här sidan! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi önskar deltagande lag och lokalarrangören Göteborg Beachvolley Club med funktionärer lycka till med beachvolleybravaderna!

Fakta: Nevza Beach Sweden
Datum: 4-6 november
Spelplats: Beach Center, Göteborg
Lokal arrangör: Göteborg Beachvolley Club
Antal lag: 16 dam, 16 herr
Prispengar: 1500 euro / klass
Komplett startfält på CEV:s turneringssajt! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om NEVZA
NEVZA (The North European Volleyball Zonal Association) utgör samlingsorganisationen för de nordeuropeiska volleybollförbund som är anslutna till Europeiska Volleybollförbundet (CEV). Inom ramen för NEVZA samverkar förbunden och arrangerar tävlingar inom både beachvolley och volleyboll för såväl landslag som klubblag på ungdoms- och seniornivå.

Om GBC & Beach Center
Beach Center är världens största beachvolleyhall och ägs av Göteborg Beachvolley Club, Svensk volleybolls största medlemsförening. Här finns 16 inomhusplaner och ytterligare 12 banor utomhus, samt restaurang, strandbar och gym.
Fler nyheter

Publicerad: 2022-11-03

Senast uppdaterad: 2022-11-03

Visa fler nyheter

Sponsorer