Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska mästerskapen i King of the Court återvänder till Tylösand

Svenska Volleybollförbundet och BeachTravels kan stolt presentera den andra upplagan av SM i King of the Court som avgörs 27-28 juli på Tylösand.

Svenska superstjärnorna Jonatan Hellvig och David Åhman "in action" under förra årets premiärupplaga. Foto: BeachTravels.

Jättesuccén King of the Court har tagit beachvolleyvärlden med storm och är tillbaka i Sverige för andra året i följd. SM-tävlingen arrangeras som en del av BeachTravels SummerSmash Festival och går av stapeln några få dagar innan 2023 års upplaga av Beachvolley-SM intar Tylösand 30 juli – 6 augusti.

Förutsättningarna är som följer:

  • 10 lag per kön.
  • De vinnande lagen kröns till kungar och drottningar och belönas med VM-platser i King of the Court!

- När vi körde vår första testtävling 2017 så trodde jag aldrig att vi nu, sex år senare, skulle ha en världstour i King of the Court. Det är superkul att se att så många som uppskattar formatet, och potentialen är jättestor för att i framtiden kunna ta beachvolleyn till nästa nivå, säger King of the Courts grundare Wilco Nijland.

King of the Court startade 2017 och spelkonceptet är fyllt av action och spänning. Jämfört med traditionellt matchspel är spelformen snabbare och spelas på tid. Flera lag deltar i en och samma match och tävlar om att samla ihop så många poäng som möjligt i varje omgång. Lagen som samlar ihop minst antal poäng varje omgång slås ut efter hand.

- King of the Court är en väldigt underhållande spelform och den form av beachvolley som vi tror har störst potential att nå ut till de stora massorna. Det händer mycket spännande kring King of the Court runt om i världen och att vi kan få en tävling till Tylösand känns fantastiskt. Att vår svenska elit tävlar om två platser till VM kommer höja temperaturen ännu mer, säger Rasmus Jonsson, VD på BeachTravels.

Så sent som i januari vann svenska Europamästarna i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, världsfinalen av King of the Court.

- King & Queen of the Court har utvecklats i en rasande takt och har snabbt blivit en publikfavorit med sitt snabba och medryckande koncept. I Sverige har det ju fått stort genomslag tack vare David och Jonatans framgångar. Därför känns det grymt kul att få möjligheten att samarbeta med BeachTravels och ta nästa steg i att etablera evenemanget i Sverige. Att det är en VM-plats i prispotten innebär ju dessutom att det är mycket som står på spel för de deltagande lagen, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

Vi ses på Tylösand 27-28 juli!

Fler nyheter

Publicerad: 2023-03-02

Senast uppdaterad: 2023-03-02

Visa fler nyheter

Sponsorer