Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Rekordtidig säsongsstart när beachvolleyeliten intar Göteborg 7-8 april

Sveriges främsta beachvolleyspelare servar i gång tävlingssäsongen rekordtidigt i år. Helgen 7-8 april är det dukat för årets första elittourtävling när Göteborg och Beach Center står värd för en 4-stjärnig inomhusturnering i samband med Easter Cup.

Sverigetrean Sara Malmström är en av alla Göteborgsspelare som får chans att visa upp sig i "hemmasand". Foto: Hampus Bergquist.

För ett par veckor sedan presenterades Kalmar som värdstad för 2023 års tourfinal. Nu kommer nästa soliga nyhet. Årets första elittävling på Swedish Beach Tour är mindre än en månad bort!

Säsongen tjuvstartar nämligen i Göteborg 7-8 april med en 4-stjärnig tävling i Beach Center, världens största beachvolleyhall.

- Vi är väldigt taggade på att arrangera elittävling på Beach Center. Det känns kul att kunna hålla en tävling på den här nivån redan under påsken, så spelarna har möjlighet att känna på formen inför säsongen, säger Sandra Krook, tävlingsledare för arrangerande Göteborg Beachvolley Club (GBC).

- Det känns riktigt kul att SBT återigen besöker Göteborg och Beach Center. Med en stark, återkommande arrangör och Sveriges största beachvolleyförening i ryggen, kan touren knappast börja på ett bättre sätt. Vi ser fram emot tävlingen, som blir startskottet för säsongen, säger Anton Andersson, projektledare på Svenska Volleybollförbundet.

Publiken flockas runt de 16 inomhusbanorna under Easter Cup. Foto: Magnus Rönnkvist.

”Festlig stämning”

Tävlingen blir en del av Easter Cup som GBC arrangerar årligen i samband med påskhelgen.

Den svenska beachvolleyeliten är huvudnumret under den väldiga turneringshelgen, där elittourtävlingen samsas med en hel hög breddturneringar på de totalt 16 inomhusbanorna i Beach Center.

Det vankas spel på alla nivåer, från 1-stjärniga tävlingar hela vägen upp till 4-stjärniga, och även mixed- och juniortävlingar. Över 400 spelare väntas delta i beachvolleykavalkaden, vilket gör Easter Cup till Sveriges i särklass största inomhusturnering i beachvolley.

- Det är en kär tradition – alltid många lag på plats, både från GBC och utifrån, och det brukar vara mycket publik och festlig stämning. Vi ser fram emot att välkomna alla till Beach Center, fortsätter Sandra Krook.

SBT-sommaren fortsätter ta form och vi ser fram emot att presentera elittourschemat i sin helhet. Håll utkik på swedishbeachtour.se Länk till annan webbplats.!

Om GBC & Beach Center
Beach Center är världens största beachvolleyhall och ägs av Göteborg Beachvolley Club, Svensk volleybolls största beachvolleyförening. Här finns 16 inomhusplaner och ytterligare 12 banor utomhus, samt restaurang, strandbar och gym.

LÄNKAR

swedishbeachtour.se Länk till annan webbplats.
beachcenter.se Länk till annan webbplats.
gbcbeach.se Länk till annan webbplats.

OM SWEDISH BEACH TOUR (SBT)

SBT:s elittour reser varje år land och rike runt till underbara svenska sommarstäder. Där gör Sveriges främsta lag gör upp om ära, prispengar och stora mängder rankingpoäng på en inramad centercourt som blir en mötesplats där livesporten, musiken, besökarna, sponsorerna och sidoevents tillsammans skapar en attraktiv helhetsupplevelse.

SBT utgör grunden i Svenska Volleybollförbundets tävlingssystem för beachvolley, som rymmer tävlingar för alltifrån nybörjare och glada amatörer, hela vägen upp till spelare som satsar mot svensk elit och internationell karriär. SBT består av totalt fem tävlingsnivåer och liknar i mångt och mycket ett seriesystem med en tydlig utvecklingsstege för både spelare och arrangörer. De olika tävlingsnivåerna särskiljs med stjärnor från 1-5, där antalet stjärnor markerar nivån på tävlingen; ju fler stjärnor, desto högre nivå. 4- och 5-stjärniga tävlingar ingår i elittouren.


Fler nyheter

Publicerad: 2023-03-14

Senast uppdaterad: 2023-03-14

Visa fler nyheter

Sponsorer